avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 750 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Plata fond rulment,bloc nou,asociatie in curs de ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Plata fond rulment,bloc nou,asociatie in curs de infintare

Buna seara!Am cumparat(urmeaza sa platesc in decursul a 3 ani)prin metoda "rate la dezvoltator"o garsoniera.La data de 1 martie am semnat practic intrarea in spatiu(dupa plata a 50%din valoarea imobilului) insa pana la acel moment am avut o contract promisiune de cumparare.Am fost invitati in grupul de What'sApp al asociatiei si informati in legatura cu plata sumei de 300 lei(denumita de ei fond de rulment)la data de 29 martie.Cand am cerut informatii in legatura cu crearea asociatiei si plata unui cont ni s-a spus ca asociatia a fost creata cu girul dezvoltatorului,care a semnat in numele mai multor apartamente(inclusiv al nostru)si ca momentan nu exista practic ca si entitate juridica(nu au cont bancar,nu au stampila).Cand am refuzat sa platesc cash pentru facturi(paza spre exemplu)ce nu au fost emise am fost amenintata ca ma transforma in restantier.Am facut o cerere in scris in care am expus situatia insa administrators a refuzat sa o plateasca sustinand ca ea lucreaza voluntar si nu e problema ei.
Cum procedez de aici incolo avand in vedere ca nu vreau sa fiu restantier dar nici sa platesc cash inainte de emiterea unei facturi cuiva care nu isi asuma nici o responsabilitate.Care ar fi pasii ce ar trebui urmati?
Cel mai recent răspuns: Victor Brosser , Alte profesii 19:22, 31 Martie 2017
Daca nu este inca constituita asociatia, facturile pt. utilitati vin pe numele cuiva, acele facturi reprezinta consumul imobilului dvs., ele trebuiesc platite, dupa aceea se va intocmi lista de plata cu repartizarea lor pe ap., cu ce bani se vor platii daca nu exista un fond de rulment strans?
Cine face munca aceasta de "administrare" trebuie platit pana la constituirea asociatiei, cu cine incheie el contract de munca daca asociatia inca nu este constituita?
Sigur aveti dreptul sa cereti si sa vi se dea explicatii referitor cheltuieli, dar nici dvs. nu trebuie sa fiti carcotasi in aceasta etapa.
Daca nu o sa platiti toti fondul de rulment o sa ramaneti in scurt timp fara utilitati, cineva trebuie sa faca platile, cine?
Puteti sugera celor care se ocupa momentan cu administrarea sa cumpere niste chitantiere si sa le foloseasca chiar daca inca asoc. nu este inca constituita urmand ca dupa aceea cineva sa le verifice daca s-au incasat corect.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Penalizari asociatii locatari david.imob david.imob locuiesc intr-un bloc unde asociatia este de locatari nu de proprietari,intreabarea mea este : au statutul juridic sa aplice penalizari de 0,2 % rau ... (vezi toată discuția)
Ce se intampla daca nu platesc fondul de rulment ? id012012 id012012 Am mai intreabat anterior daca se da inapoi acesti bani de fond rulment, si am inteles ca acest fond se recupereaza doar in momentul in care exista un nou ... (vezi toată discuția)
Restante la plata intretinerii sorraine sorraine buna ziua. am o restanta de cateva luni la intretinere.(1000 lei). platesc lunar o suma de 150 lei.atat imi permit deocamdata . pot sa cer casierului sa mi ... (vezi toată discuția)