avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 487 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Credit la banca pentru apartament partajat
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Credit la banca pentru apartament partajat

cum pot sa modific un contract de credit ipotecar dupa divort si partaj?Am facut in timpul casatoriei credit ipotecar pt casa.Eu fiind girant iar fostul sot titular de credit.Dupa partaj fostul sot a ramas cu casa ,plateste rata dar nu vrea sa modifice contractul,respectiva sa isi aduca alt girant.Banca spune ca daca el nu vrea ea nu are cum sa il oblige.Cum ies din credit?POT sa cer daune morale fostului?daca deschid proces sunt sorti de izbanda sau cheltui degeaba niste bani?
Ultima modificare: Vineri, 31 Martie 2017
TOS55555, utilizator
Cel mai recent răspuns: asaofi , utilizator 15:11, 3 Aprilie 2017
Dar dvs cum ati facut partajul? Ce ati partajat ? I-ati dat lui casa si ati ramas in continuare obligata fata de banca ?
Daca nu va mai putea plati , ce faceti, ii platiti dvs casa ?

da .asa s-a facut partajul.Evaluatorul apartamentului scrie in raport ca cel care preia apartamentul preia si datoria la banca,insa in hot finala nu scrie nimic vis a vis de asta.Ce pot sa mai fac?pot sa deschid un nou dosar? pt faptul ca el ma foloseste ca girant pot sa cer daune?va multumesc pt mesaje
Am fost intr-o situatie similara, insa la divort a fost mentionat faptul ca fostul sot preia toate drepturile asupra apartamentului si preia implicit obligatiile fata de creditul ipotecar, eu nemaiavanad niciun drept si nicio obligatie. Am dus hotararea judecatoreasca la sucursala unde a fost facut creditul si, pentru ca am mai fost sunata de la banca (fostul nu isi platea ratele), le-am spus de partaj si le-am trimis pe mail hotararea judecatoreasca. Ce au facut ei in "bucataria" lor nu mai stiu, cert e ca de cativa ani nu m-a mai sunat nimeni.
Ultima modificare: Luni, 3 Aprilie 2017
ContSters391622, utilizator
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Ce treaba are evaluatorul apartamentului cu cine preia si cine ramane de plata?

Actiunea de care pomeniti dvoastra se numeste NOVARE DE CREDIT, in sensul ca se va modifica contractul de creditare.

Ori asta este la dispozitia bancii, daca creditorul principal:
1. o cere
2. indeplineste conditia de novare, eventual aducand un nou girant acceptatat de banca (adica nu pe vecinul de palier!)

Nu inteleg ce dosar sa deschideti si ce daunele morale sa cereti, intrucat nu aveti un temei legal incalcat de banca sau de fostul sot, iar in hotararea de partaj nu i se impune sa noveze el, de unul singur, respectivul credit.

Corect si logic ar fi fost sa mergeti intai la banca si apoi, fctie de raspunsul bancii, sa deschideti partajul. Iar cea interesata de acest aspect erati fix dvoastra, in conditiile in care doreati sa va eliberati de orice obligatie pecuniara.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Numai vreau sa fiu girant ralukutza ralukutza Buna Ziua, Am si eu o intrebare: Acum 3-4 ani sora mea a facut un credit la un C.A.R la care eu m-am pus girant..de anul trecut nu isi mai achita ea ratele ... (vezi toată discuția)
Lesire girant coplatitor din contractul de credit, dupa divort TOS55555 TOS55555 Dupa divort,partaj,fostul sot ramane cu casa pt care exista credit ipotecar si la care sunt eu sunt girant,iar mama coplatitor.El nu vrea sa modifice ... (vezi toată discuția)