avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 617 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Intrebare- divort cu minori
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Intrebare- divort cu minori

Buna seara! Va scriu in speranta ca putem ajuta o persoana Buna!este vb de o prietena care este căsătorită de 5 ani si are 2 copii unul de 4 ani si unul de 7 ani din alta căsătorie.. .este disperată si nu stiu cum sa o ajut..sotul ei o bate,o amenință,înjură etc...ea e casnica (sotul nu o lasa sa lucreze)spunând că ce sa faca cu 1500 ron..el fiind director la o intreprindere...ce o sfătuiți să faca..va rog din suflet ajutați un suflet cu un sfat...mentionez ea vrea să se despartă de el dar el o amenință că ii ia copii...multumesc
Cel mai recent răspuns: Andreea Simon , Avocat 09:18, 12 Aprilie 2017
Sa sune la politie si sa faca plangere penala. Copii nu are cum sa-i ia, doar instanta decide la cine ramane copiii.
Daca are unde sa locuiasca - parinti sau rude, sa ia minorii si sa plece, iar apoi sa depuna actiunea de divort.
Daca are dovezi pentru cele afirmate sa promoveze si un ordin de protectie.
Mai exista si posibilitate promovarii unei ordonante presedintiale pentru stabilirea provizorie a locuintei minorului la mama.
De asemenea, este imperios necesar sa se angajeze pentru a putea face dovada in fata instantei ca are posibilitatea din punct de vedere material sa creasca minorul rezultat din aceasta casatorie.
Nu se pune problema ambilor copii in situatia data pentru ca doar cel de 4 ani este rezultat din casatoria partilor, prin urmare in cazul actiunii de divort se va pune problema autoritatii parintesti comune sau exclusiva dupa caz ( in functie de cereri/ probe ) si a stabilirii locuintei minorului in varsta de 4 ani.
Minorul de 7ani va ramane evident cu mama, asa cum a hotarat deja instanta.
Sa sune la politie ori de cate ori se simte in pericol. Dupa aceea, asa cum s-a sugerat si mai sus, sa introduca o actiune privind ordin de protectie, iar pe urma divortul. Nu merita sa indure asemenea tratamente

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Divort in decurs cu copii Gina S.V Gina S.V Buna ziua,sotia fratelui meu a parasit brusc domiciliul fara sa spuna ca vrea sa divorteze si a plecat cu 2 copii si unul l-a lasat la tata.Nici o ... (vezi toată discuția)
Violenta,divort,copil Costin85 Costin85 Buna ziua!Vreau sa ma ajutati va rog si pe mine cu parerile dumneavoastra.Am o sora care isi duce cu umilinta zilele langa sotul sau !Acesta a urmat o cale ... (vezi toată discuția)
Divort fara acord Miryamkore Miryamkore As dori si eu sa stiu care este procedura pentru un divort fara acord cu doi copii minori in varsta de 11 si 10 ani....Este vorba de o familie care locuieste ... (vezi toată discuția)