In perioada 2012 2017 am fost in pensie de invaliditate.La data depunerii dosar pensie invaliditate am depus diploma de faculatate ing.zi dar nu s-a luat in calcul.
In 2017 am trecut in martie la pensie limita varsta si am intrebat de ce nu s-a luat in calcul cei 5 ani de facultate.Raspunsurile au fost ambigui :
-nu se iau in calcul la pensie invalisitate(dar legea spune ca se iau)
-ca nu am depus adev.ca am absolvit cursuri la zi(dar nu mi s-a cerut la data depunerii)
La dosar exista depusa diploma fac.dar nu am fost anuntata sa aduc alte acte doveditoare.
Ca urmare am pierdut timp de 5 ani o suma de bani.
Intrebarea este ce se poate face in aceasta situatie deoarece consider ca nu este vina mea si observ ca exista in continuare la casa de pensii Brasov aceasta confuzie.
Va multumesc.
Aduceti adeverinta de la facultate din care rezulta ca facultatea a fost facuta la zi si faceti o cerere de recalculare ( cererea e insotita de adev in original, copie cupon pensie si copie buletin). Punerea in plata se va face cu data de 01 a lunii urmatoare depunerii cererii de recalculare si veti primi o noua decizie acasa.
buna , ati fost mintit in privinta ca nu se ia in calcul facultatea la pensia de invalidiate asta o observatie apoi daca pe copia de pe diploma ce a-ti depus-o la casa de pensi este scris facultate la zi nu trebuie nici o adeverinta este buna si copia dar asta e romania si o spun pentru ca si eu am patit cu facultatea la fel , sunt in pensie de invalidiate si cand am fost sa depun si copia dupa diploma de facultate tot asa zicea ca-mi trebuie nu stiu ce adeverinta la facultate nu stiau ce adeverinta sa-mi elibereze si asa m-au plimbat vreo 4 luni pana mi-au acceptat copia fara nici o adevernta caci pe ea era specificat cursuri la zi dar este si asta o modalitate de nu a da niste bani , atat tot sper ca facultatea sa nu o aveti facuta in timp ce erati si incadrat in campu munci cu contract caci atunci nu se ia in calcul in rest va dorest bafta si ori aduceti umblati si dupa adeverinta si depuneti ori mergeti in audienta si solicitati sa va fie explicat motivul pentru care nu vi se ia in calcul facultatea
Pe diploma din 1980 nu era specificat cursuri zi dar am obtinut adeverinta de la la facultate din care rezulta curs zi.Problema este ca nu au cerut in2012 adev.iar acum spun ca nu se poate recalcula retroactiv!
Retroactiv nu se calculeaza.
Daca o aveati la dosar se calcula in 2012.
Cred ca daca va uitati pe decizia de pensie primita in 2012 ( undeva mai jos e trecut faptul ca facultatea se ia in calcul la aducerea dovezii ca a fost facuta la zi)
buna , n-o sa primiti retroactiv doar din ziua in care depuneti adeverinta pacat ca ati fost pacalit atunci in 2012 cand vi sa spus ca nu se ia in calcul la pensia de invalidiate asta e acuma o zi faina