avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 755 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... copil minor in intretinere
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

copil minor in intretinere

Buna ziua ! Am o intrebare daca ma puteti ajuta. Am divortat la notar iar cei doi copii minori au ramas in intretinerea fostei sotii, cu custodie comuna. Intrebarea este cum pot lua unul dintre copii in intretinerea mea ? Multumesc anticipat pentru raspuns .
Cel mai recent răspuns: asaofi , utilizator 15:26, 3 Aprilie 2017
desi copiii nu se tranzactioneaza, ati putea incheia o tranzactie la notariatul public sau la mediator prin care de comun acord stabilita ca un copil sa isi schimbe domiciliul si sa il luati la dvs. Daca nu sunteti ambi de acord atunci singura solutie ramane instanta de judecata
Ati divortat la notar, deci ambii coii au ramas in intretinerea ambilor parinti.
Domiciliul copiilor este la mama (ca asa ati fost amandoi de acord, altfel n-ati fi putut divorta la notar).
Acum doriti ca unul dintre copii sa locuiasca la dvs.
In primul rand trebuie sa stiti ca aveti obligatia de a-i intretine in continuare pe amandoi si de a participa la deciziile care ii privesc.
In al doilea rand, copiii sunt de acord sa locuiasca despartiti?

Da, copii sunt de acord.Fiica mea are aproape 17 ani si vrea sa locuiasca cu mine, cred ca conteaza si parerea ei, tinand cont de varsta .Multumesc .
Ultima modificare: Luni, 3 Aprilie 2017
mihaicristian69, utilizator
mihaicristian69 a scris:

Da, copii sunt de acord.Fiica mea are aproape 17 ani si vrea sa locuiasca cu mine, cred ca conteaza si parerea ei, tinand cont de varsta .Multumesc .

Banuiesc ca ati investigat de ce fiica dvoastra, in perioada de rebeliune adolescentina, si-ar dori sa plece de la mama si sa vina la dvoastra. Totodata asteptarile pe care le are, mutandu-se la dvoastra.
Nu de alta dar...sa nu aveti surprize si...peste vreo 2-3 luni sa vrea inapoi la mama sau....la oricine altcineva care-i poate oferi o casa si o masa si sa nu o intrebe de sanatate.

Pai atunci, discutati cu mama si cu fata si faceti-i loc in casa.
Daca peste 2-3 luni vrea inapoi la mama, se muta inapoi la mama.

Alte discuții în legătură

Divort amiabil, minori, prima casa DanRoibu DanRoibu Buna ziua, Ma aflu in ingrata pozitie a unui divort. Avem doi copii minori cu varstele de 6 si respectiv 2 ani. Deasemenea, apartament prin Prima Casa, de ... (vezi toată discuția)
Schimbare domiciliu minor - acordul tatalui e necesar? CostinIancu CostinIancu Buna ziua, am o nedumerire pe care nu am reusit sa o rezolv studiind vreo lege in privinta aceasta si anume: - minorului i s-a stabilit domiciliul la mama, ... (vezi toată discuția)
Custodia copilului acordată tatalui danielcioca danielcioca Buna ziua. As dori si eu sa stiu ce șanse reale are un tata sa obțină custodia copiilor in condițiile in care nu e vorba de mama denaturata sau alte ... (vezi toată discuția)