avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 752 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... copil minor in intretinere
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

copil minor in intretinere

Buna ziua ! Am o intrebare daca ma puteti ajuta. Am divortat la notar iar cei doi copii minori au ramas in intretinerea fostei sotii, cu custodie comuna. Intrebarea este cum pot lua unul dintre copii in intretinerea mea ? Multumesc anticipat pentru raspuns .
Cel mai recent răspuns: asaofi , utilizator 15:26, 3 Aprilie 2017
Aveam nevoie de un sfat pur juridic si la obiect . Multumesc oricum !
Stimate domn, dacă vreţi ca să legalizaţi domiciliul domnişoarei la dvs., aţi primit răspunsul juridic mai sus, de la dl. avocat.eu.ro.lex: cel mai simplu mod-tranzacţia la un notar şi depunerea în instanţă a tranzacţiei.Aveţi şansa ca până se termină judecata, fata să devină majoră.
Va multumesc pentru raspuns !
Nu inteleg unde e problema. Mama nu e de acord ca fata sa se mute la dvs?
Acolo unde parintii se inteleg si pot ajunge la un compromis nu aveti nevoie de nici o interventie juridica.
Iar in cazul fetei de 17 ani, chiar daca mama nu este de acord, tot nu aveti nevoie de sfaturi juridice. Isi ia fata lucrurile (cartile, caietele, hainele) si se muta la dvs.
mihaicristian69 a scris:

Aveam nevoie de un sfat pur juridic si la obiect . Multumesc oricum !

Aaa, ne scuzati! Deci daca mama se opune ca fiicei dvoastra sa i se schimbe locuinta, notarul pica din start! (va scuzam ca nu ne-ati spus contextul relational tata-mama).
Dvoastra va ramane sa faceti o cerere de schimbare incredintare (nu stim daca ati divortat inainte sau dupa oct 2011, ne scuzati!), aratand schimbarea imprejurarilor si anume dorinta expresa a fiicei dvoastra. Avand 17 ani...va fi audiata si instanta va dispune in consecinta Cu tot cu judecare fond, redactare fond, apel, judecare apel, redactare apel....titlul executoriu nou si greu obtinut, va deveni caduc din cauza majoratului.
Schimbarea locuintei, stimate domn, implica si schimbarea obligatiei de intretinere, respectiv a dreptului de legaturi personale.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Divort amiabil, minori, prima casa DanRoibu DanRoibu Buna ziua, Ma aflu in ingrata pozitie a unui divort. Avem doi copii minori cu varstele de 6 si respectiv 2 ani. Deasemenea, apartament prin Prima Casa, de ... (vezi toată discuția)
Schimbare domiciliu minor - acordul tatalui e necesar? CostinIancu CostinIancu Buna ziua, am o nedumerire pe care nu am reusit sa o rezolv studiind vreo lege in privinta aceasta si anume: - minorului i s-a stabilit domiciliul la mama, ... (vezi toată discuția)
Custodia copilului acordată tatalui danielcioca danielcioca Buna ziua. As dori si eu sa stiu ce șanse reale are un tata sa obțină custodia copiilor in condițiile in care nu e vorba de mama denaturata sau alte ... (vezi toată discuția)