avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 847 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... succesiune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

succesiune

buna ziua
as dori sa stiu daca un mostenitor ce a renuntat la succesiune dupa ambii parinti poate ataca in instanta succesiunea: 6 frati, dupa moartea tatalui in 1978 au renuntat 5 din ei in favoarea mamei si in favoarea celui de-al saselea copil, dupa moartea mamei in 1984, 3 frati au renuntat, mostenirea impartindu-se intre ceilalti 3. Acum unul din fratii ce au renuntat la ambele succesiuni doreste sa atace mostenirea pe motiv ca atunci avea in posesie un apartament si legea nu iti permitea sa detii mai multe proprietati. As dori sa stiu daca are sanse de castig?
Multumesc!
Cel mai recent răspuns: adelinaromina , utilizator 10:27, 4 Aprilie 2017
Buna ziua,
Da, puteti ataca in instanta dar sansele sunt aproape 0.
Dumneavoastra luati hotararea definitiva dar eu, in locul dumneavoastra, m-as abtine stiind ca nu am sanse de castig ci de pierdere (taxa de timbru, onorarii de avocat, etc)
nu vreau eu sa atac succesiunea, ci un unchi al meu, voiam sa stiu daca are sanse sa castige.
multumesc frumos pentru raspuns!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Nepotul poate veni la mostenirea bunicului chiar daca tatal sau a renuntat la mostenire iuliana2015 iuliana2015 Nepotul poate veni la mostenirea bunicului chiar daca tatal sau a renuntat la mostenire inainte de casatorie si nasterea sa, in favoarea mamei sale , ca unica ... (vezi toată discuția)
Succesiune raluca77 raluca77 Bunica ii poate face testament mamei pe toata casa?Acesta poate fi atacat in justitie de sora vitrega? (vezi toată discuția)
Renuntare la mostenire Raldum Raldum Am si eu o dilema. Bunicii mei, ambii decedati au avut o casa (in Iasi). Ei au avut 2 copii: pe mama si pe unchiul meu (care nu are copii). Se pare ca in ... (vezi toată discuția)