avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 547 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA Asociatie de cercetare
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

Asociatie de cercetare

Buna ziua
Am urmatoarea situatie: o asociatie -Centrul de studii media si cercetare cod caen 7220, 8559, 8560, neplatitoare de TVA, efectueaza un curs in Bruxelles si face o factura in euro fara TVA, intrebarile mele sunt:
1. Este considerata activitate economica?
2. Asociatia trebuie sa se inregistreze ca platitoare de TVA in Romania pentru a putea factura?
3. Factura va trebui inregistrata ca taxare inversa in cazul in care va trebui sa se inregistreze ca platitoare de TVA?

Multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: Dragos Dimitrescu , Contabil 21:07, 3 Aprilie 2017
Daca valoarea tranzactiilor in anul curent este sub 10000 euro (sau echivalent) atunci nu aveti obligatia inregistrarii in registrul de TvA

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cod caen 4511 claudiughebauer1975 claudiughebauer1975 Care este legislatia la plata tva pentru auto second din vest vândute in Romania? Se plateste tva de catre o firma neplatitoare de tva daca masina se ia pe ... (vezi toată discuția)
Neplatitor de tva cu sediul in romania poate inchiria in bulgaria un teren de sport? seli seli Buna seara. Un srl neinregistrat in scopuri de TVA ,care se ocupa cu organizarea turneelor sportive poate sa inchirieze in Bulgaria un stadion? Este ... (vezi toată discuția)
Tva deductibil intracomunitar Campean79 Campean79 Buna ziua. Referitor la tva deductibil intracomunitar. Cum se plateste ?? Mai exact. Daca cumpar din Germainia o masina care e 10000 eur + 1900 eur TVA, si ... (vezi toată discuția)