avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 703 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Deranjarea linistii publice
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Deranjarea linistii publice

Buna seara,

Va rog sa imi spuneti daca exista o lege care se poate invoca in instanta in vederea anularii unui proces verbal de aplicare a sanctiunii contraventionale cu amenda intocmit fara dreptul de a avea obiectiuni.

Mentionez urmatoarele aspecte:

- agentul de politia locala suna la usa, in urma unei sesizari, pentru tulburarea linistii publice
- imi aduce la cunostiinta faptul ca au fost sesizati si imi solicita sa ma legitimez
- imi noteaza datele de identificare in agenda dumnealui si imi spune sa se incheie petrecerea in cazul in care exista una
- dupa o luna primesc la domiciliul din buletin un proces verbal, nesemnat de mine, nesemnat de alti martori ( cu mentiunea agentului constatator in procesul verbal in sectiunea martori ca nu au putut exista martori fiind o ora tarzie)

Mentionez ca as dori sa atac in instanta modalitatea de intocmire a procesului verbal, nu a faptei prevazute in acesta.

Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 08:47, 5 Aprilie 2017
Atat timp cat PV intruneste conditiile de forma si continut prevazute si impuse de lege,nu aveti sanse sa obtineti in instanta solutie favorabila
Si faptul ca acest proces verbal intocmit fara sa mi se comunice, si fara sa mi se permita sa am obiectiuni(din moment ce am fost de fata) nu reprezinta o conditie de forma a carei nerespectare atrage nulitatea expresa a p-v? Multumesc.
Conditiile care atrag anularea documentului sunt prevazute de disp OG nr 2/2001
Art. 17
Lipsa mentiunilor privind numele, prenumele si calitatea agentului constatator, numele si prenumele contravenientului, iar in cazul persoanei juridice lipsa denumirii si a sediului acesteia, a faptei savarsite si a datei comiterii acesteia sau a semnaturii agentului constatator atrage nulitatea procesului-verbal. Nulitatea se constata si din oficiu .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Lipsa martorului asistent la întocmirea unui proces verbal atrage nulitatea acestuia? Anamariaaa96 Anamariaaa96 Buna ziua. În 10.10.2018 un amic împreuna cu un o cunoștiință de-a lui, care se deplasau câțiva metri ( in jur de 5) înspre blocul in care locuiau, ... (vezi toată discuția)
Pv contraventie - tulburarea linistii si ordinii publice wwalentin wwalentin Buna ziua, Va rog sa ma ajutati cu un raspuns la urmatoarea chestiune:intr-o seara ,deranjat de un grup de indivizi care tulburau linistea publica in dreptul ... (vezi toată discuția)
Proces verbal politia comunitara gabrielrico27 gabrielrico27 Am cateva intrebari in legatura cu un proces verbal. Este nul daca nu a fost semnat decat de agentul constatator si dedesubt scrie "verificarea a fost ... (vezi toată discuția)