avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 537 soluții astăzi

Joi, 27 martie, are loc evenimentul: Dreptul proprietății intelectuale în raport cu salariații - Aspecte practice și provocări actuale. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Sanctiune disciplinara
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Sanctiune disciplinara

Am fost sanctionat 5% pe trei luni pe nedrept, am facut contestatie in instanta si a venit sa fac raspuns la intampinare. Citind intampinarea si in lege vad ca trebuia sa am parte de cercetare disciplinara. Mai pot invoca acum nulitatea asta? Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 07:19, 5 Aprilie 2017
Puteti invoca nulitatea sanctiunii.

Art. 251 C.mun.
(1) Sub sanctiunea nulitatii absolute, nicio masura, cu exceptia celei prevazute la art. 248 alin. (1) lit. a), nu poate fi dispusa mai inainte de efectuarea unei cercetari disciplinare prealabile.
....

Nulitatea absolută poate fi invocată in orice stare a judecăţii cauzei, dacă legea nu prevede altfel.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Avertisment scris Florescu Madalina Florescu Madalina Este posibila sanctionarea unui salariat cu avertisment scris pentru neexecutarea sarcinilor, fara o cercetare disciplinara? (vezi toată discuția)
Revisal MariaRamona MariaRamona Buna ziua, Am si eu o intrebare, daca ma poate ajuta cineva: \\"Am un salariat caruia i s-a aplicat sanctiunea disciplinara: reducerea salariului cu 10 % pe ... (vezi toată discuția)
Decizie concediere / nulitate absoluta mroby mroby Buna seara ! In cazul in care o decizie de concediere este anulata de instanta (este lovita de nulitate), se poate emite o noua decizie de sanctionare ... (vezi toată discuția)