avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 534 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Mostenire teren fara succesiune- obligare la plata ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Mostenire teren fara succesiune- obligare la plata impozitelor

Buna ziua,

Tatal meu se confrunta cu o problema. Cand parintii acestuia au decedat, nu s-a facut succesiunea iar terenul a ramas pe numele defunctului. Tata nu s-a folosit niciodata de acel teren, nu il intereseaza sa si-l treaca in proprietate, vrea doar sa scape de el si de impozitul care este obligat sa-l plateasca. Care ar fi solutiile? Se poate face donatie la primarie? Se poate recupera impozitul platit atatia ani de zile pentru ceva ce nici macar nu-i apartine? A platit impozit pana in 2014 si dupa aceea a incetat plata si a primit recent o instiintare de executare silita a platii si nu prea intelege procedura de "executare silita". Astept raspunsuri.

Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Roxana alina Stancu , Avocat 14:43, 5 Aprilie 2017
Bună ziua. Dl nu poate sa * scape* de terenul în cauza . TB sa dezbata succesiunea după părinții săi ulterior poate înstrăina acel teren dacă dorește. Sau dacă nu l interesează poate accepta ca primăria sa l execute silit, în sensul ca acel teren va fi vândut prin licitație publica pt ca primăria sa și recupereze impozitele neplătite. Dar nu e mai ușor sa se dezbata succesiunea si apoi sa se vândă acel teren? Astfel obține și niște bănuți, achita și restul de impozit și scăpa și de problema terenului .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Impozit pe teren agricol doi.anghel doi.anghel Doresc sa va comunic o situatie si sa va pun o intrebare. - Exista un titlu de propietate a unui teren agricol, propietarii fiind in prezent decedati - In ... (vezi toată discuția)
Casa-mostenire confiscata pentru neplata impozitelor, recuperare prin achitarea acestora? cretu87 cretu87 Buna seara.Am o nedumerire legat de o mostenire.Ceea ce stiu este ca succesiunea dupa bunici nu s-a facut,ei fiind decedati de 15 ani.Cei de la primarie mi-au ... (vezi toată discuția)
Se poate începe o executare silită împotriva moștenitorilor unui debitor dacă aceștia nu dețin titluri de proprietate? mariusstoican mariusstoican Buna ziua, Am primit de curand, o somatie de plata de la primarie pentru achitarea impozitului datorat pentru un imobil detinut de catre bunicii mei, ... (vezi toată discuția)