avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 806 soluții astăzi

Joi, 6 februarie, are loc evenimentul: AI Act: De la reglementare la implementare - Ghid practic de conformare pentru companii. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... demisie la zi
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

demisie la zi

Buna ziua,
in cazul iin care angajata isi da demisia si nu mai poate sa vina de a doua zi , deci nu poate sa respecte cele 20 de zile de preaviz deoarece pleaca in strainatate la lucru :)dar directorul nu doreste sub nici o forma sa ii aprobe defacerea CIM cu data imediat urmatoare ? multumesc
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 11:08, 6 Aprilie 2017
In aceasta situatie , va fi absenta nemotivat si angajatorul poate incepe procedura de cercetare disciplinara pentru absente nemotivate, care va duce la desfacerea disciplinara a CIM.
da dar fara sa fie angajata prezenta ? fara ca ea sa poata sa imi confirme luarea la cunostinta a procesului verbal ?
Cercetarea disciplinara se poate efecta si in lipsa salariatului in cauza.

Neprezentarea salariatului la convocarea facuta in conditiile prevazute la alin. (2) fara un motiv obiectiv da dreptul angajatorului sa dispuna sanctionarea, fara efectuarea cercetarii disciplinare prealabile. (art.251 alin.3 C.mun.)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Absente comancorinaadelina comancorinaadelina Buna seara , Am un salariat cu CIM pe perioada de 3 luni; (contractul inceteaza de drept in februarie 2016) de 2 zile absenteaza nemotivat, noi nereusind sa ... (vezi toată discuția)
Abatere disciplinara Ramona24 Ramona24 Buna ziua. ART. 249 alin.2din Codul Munciispuneca- Pentru aceeasi abatere disciplinara se poate aplica numai o singura sanctiune. In concret daca de ex. pt ... (vezi toată discuția)
Cercetare disciplinara plus mobile plus mobile Buna ziua, am un angajat care lipseste de la servici de pe data de 22.08.2011, pe data de 24.08.2011 i-am trimis scrisoare acasa cu confirmare de primire ... (vezi toată discuția)