avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 607 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Contract pe perioada determinata dupa intoarcerea din ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Contract pe perioada determinata dupa intoarcerea din CIC

Sunt in concediu pentru cresterea copilului si urmeaza sa ma intorc la munca in luna mai, cu 60 de zile inainte ca baietelul meu sa implineasca varsta de 2 ani, pentru a beneficia de stimulent de insertie. Angajatorul imi spune acum ca postul meu s-a desfintat si ca ma va primii inapoi doar pentru o perioada de 6 luni. Poate angajatorul, ca la revenirea din CIC sa imi faca contractul doar pe perioada determinata de 6 luni, avand in vedere ca eu sunt de fapt angajata companiei pe perioada nedeterminata? Pentru ca eu as intelege din lege ca nu pot fi concediata pe perioada cat sunt in plata stimulent de insertie. Deci nu ar putea sa ma dea afara decat daca mi-ar face acum contractul doar pe o perioada de 6 luni.

Multumesc
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 13:48, 6 Aprilie 2017
Nu se poate transforma un c.i.m. pe nedeterminata in c.i.m. pe determinata.

Prin urmare, ceea ce doreste angajatorul dvs nu se poate face decat prin incetarea vechiului c.i.m. si incheierea unuia nou.
Va multumesc.
Dar pot sa ma dea afara dupa 6 luni? Sau sunt obligati sa ma pastreze pe toata perioada cat sunt in plata stimulent de insertie? Si este relevant faptul ca postul s-a desfiintat?

Pe durata platii stimulentului de insertie nu puteti fi concediata, decat pentru motive ce intervin ca urmare a reorganizării judiciare sau a falimentului angajatorului, în condiţiile legii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Bună tuturor. primesc stimulent de inserție de cand copilul ... elenusht elenusht Bună tuturor. Primesc stimulent de inserție de cand copilul avea 6 luni. Copilul are 1 an. Pot fi data afară in aceasta perioada? Eu știam ca pana la 3 ... (vezi toată discuția)
Concediere dupa ccc cf noii legi oanah25 oanah25 Buna ziua din tot ce am citit cf noii legi daca ma intorc la serviciu cu 60 de zile inainte sa implineasca copilul 2 ani am dreptul la stimulentul de ... (vezi toată discuția)
Suspendare cim in timpul beneficierii de stimulent insertie Horatia Horatia Buna ziua, Va rog frumos raspuns avizat la urmatoarele -daca primesc stimulent de insertie dar am schimbat angajatorul, am obligatia eu sa il anunt despre ... (vezi toată discuția)