Sunt in concediu pentru cresterea copilului si urmeaza sa ma intorc la munca in luna mai, cu 60 de zile inainte ca baietelul meu sa implineasca varsta de 2 ani, pentru a beneficia de stimulent de insertie. Angajatorul imi spune acum ca postul meu s-a desfintat si ca ma va primii inapoi doar pentru o perioada de 6 luni. Poate angajatorul, ca la revenirea din CIC sa imi faca contractul doar pe perioada determinata de 6 luni, avand in vedere ca eu sunt de fapt angajata companiei pe perioada nedeterminata? Pentru ca eu as intelege din lege ca nu pot fi concediata pe perioada cat sunt in plata stimulent de insertie. Deci nu ar putea sa ma dea afara decat daca mi-ar face acum contractul doar pe o perioada de 6 luni.
Va multumesc.
Dar pot sa ma dea afara dupa 6 luni? Sau sunt obligati sa ma pastreze pe toata perioada cat sunt in plata stimulent de insertie? Si este relevant faptul ca postul s-a desfiintat?
Pe durata platii stimulentului de insertie nu puteti fi concediata, decat pentru motive ce intervin ca urmare a reorganizării judiciare sau a falimentului angajatorului, în condiţiile legii.