avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 458 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... neplata indemnizatie concediu de maternitate
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

neplata indemnizatie concediu de maternitate

Buna ziua,
Angajatorul nu mi-a platit indemnizatia pt concediu de maternitate si cei de la ITM si CNAS mi-au sugerat sa ii dau in judecată. Intrebarea mea este: pot sa cer si daune morale pe langa plata indemnizatiei. A fost extrem de frustrant sa umblu cu bebele dupa mine si sa fac plangeri angajatorului. as vrea sa cer si despagubiri morale. este posibil? daca da, pe ce sa intemeiez aceasta solicitare? va multumesc...:sorry:
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 15:25, 6 Aprilie 2017
Art. 253 C.mun.
(1) Angajatorul este obligat, in temeiul normelor si principiilor raspunderii civile contractuale, sa il despagubeasca pe salariat in situatia in care acesta a suferit un prejudiciu material sau moral din culpa angajatorului in timpul indeplinirii obligatiilor de serviciu sau in legatura cu serviciul.
....

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Daune morale in litigiile de munca catinka catinka Va rog sa imi spuneti daca in cazul desfacerii contractului de munca nelegal pot cere daune morale, echivalentul salariilor care ar fi trebuit sa le primesc ... (vezi toată discuția)
Daune morale conelia anghel conelia anghel Buna seara Se pot cere daune morale daca in cadrul raporturilor de munca se incalca principiile: 1.[b]libertatii muncii [/b], garantat de ... (vezi toată discuția)
Litigiu munca timpuriu timpuriu in cazul in care angajatorul refuza sa respecte reglementarile n ce privesc , repauzul saptamanal, orele suplimentare si munca in tura de noapte se poate ... (vezi toată discuția)