buna ziua,
ma confrunt cu urmatoare situatie: soacra mea a mostenit o casa pe care ulterior ne-a lasat-o noua (sotului si mie) ca si donatie. mentionez ca nu locuim cu dansa si nu am incheitat nici un contract de intretinere.
sotul meu mai are o sora care ar fi beneficiat de mostenire pentru aceasta casa. pentru a putea "renunta" la aceasta mosenire ne-am inteles sa ii acordam o anumita suma de bani.
intrebarea mea este...ce document ar trebui sa intocmesc la plata acestei despagubiri?
Nimic. Nu e legal.
Cat timp cel care lasa mostenirea traieste, nu puteti sa incheiati nici o intelegere sau sa va acordati vreo despagubire.
Orice pact asupra unei mosteniri nedeschise este interzis de lege.
Apoi, renuntarea la o mostenire este un act pur abdicativ. Se renunta si atat.
Actul de renuntare nu se poate incheia sub nici o conditie si fara plata unei sume de bani.
Ca vreti dvs sa achitati, va priveste..insa nu poate fi consemnat in nici un inscris.
multumesc pentu raspuns.
mi s-a recomandat de catre un notar ca pentru suma pe care vrem sa o dam sa facem un act notarial dar intre soacra mea si celalalt copil...cumva ca in momentul unei succesiuni sa se poata arata ca ea a lasat mostenire ambilor copii ceva.
cum vi se pare aceasta varianta? ne acopera in cazul unei razvratiri impotriva contractului de donatie?
Faceti un contract de intretinere, pentru ca banuiesc ca in aceste conditii Dvs veti avea grija de soacra. La momentul incheierii actului aduceti-o si pe sora sotului Dvs prin care isi va da acceptul la incheierea contractului, acord care se va alatura contractului. In opinia mea, asa veti fi acoperiti
@ioana_cojan, depinde si ce bunuri mai are soacra in patrimoniu, pentru ca daca are atat cat rezerva celuilalt copil sa nu fie incalcata, atunci nu ar trebui sa fie o problema. Nu va recomand acel "contract de intretinere".
Succesiune
liluca
Buna ziua, Socrul meu a decedat anul acesta, soacra mea traieste si urmeaza sa faca succesiunea,are doi copii respectiv pe sotul meu si inca o fata,locuieste ... (vezi toată discuția)