avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 919 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Recuperatorii de credite - hartuire si legalitate
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Recuperatorii de credite - hartuire si legalitate

Buna ziua,
Am o situatie foarte neplacuta. Am avut o intarziere la un credit de 35 de zile. Desi am facut promisiune de plata telefonica pentru o anumita data care nu a ajuns la scadenta, dosarul meu a fost predat cu tot cu date personale unui recuperator de credite.
Am inceput sa fiu hartuita telefonic de acestia si refuz sa stau de vorba cu ei pt ca am si facut promisiune de plata si cu toate acestea mi-au transmis datele personale unui tert pentru o situatie care nu este asa alarmanta.
Va rog sa imi spuneti ce lege se incalca in acest caz si ce pot sa fac pentru a opri acest lucru. Si ce risc exista daca refuz sa vorbesc cu ei? Datele mele personale pot fi date de banca oricui? Pot sa ma execute silit acesti recuperatori? Nu imi spuneti sa evit intarzierile pentru ca fiecare are problemele lui si nu are sens sa discutam pe aceasta tema.
Multumesc pentru ajutor!
Ultima modificare: Vineri, 7 Aprilie 2017
Nicoleta111, utilizator
Cel mai recent răspuns: Cod1958 , utilizator 13:19, 9 Aprilie 2017
Puteti sa i dati in judecata pentru hartuire si sa le cereti daune morale.Asa procedeaza ei ,nu ti se da aceasta posibilitate sa ti achiti datoria dupa posibilitati,niste habsini de asta trebuie sa ia cit mai multe tepe bancile si recuperatorii.Asa au facut si cu mine numai ca eu le am tras o gaura neagra cat o casa si au de platit si cheltuieli de judecata.Datoria este frumos sa ti o achiti insa bancile uita ca sunt niste riscuri de care ar trebui sa tina seama si sa te ajute sa ti achiti datoria ori ei abia asteapta sa te execute,sa te umileasca si sa te hartuiasca.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Credite-prescriptie crixtyna74 crixtyna74 cind se prescrie neplata unor credite de nevoi personale. am contractat creditele pina in 2007. Am avut posibilitatea sa platesc pina in iunie 2007 cind am ... (vezi toată discuția)
Datorie prescrisa barbone_2006 barbone_2006 acum vreo 4 ani am facut un credit la o banca, si pt ca ,de la un moment dat, nu am mai platit (din motive reale) mi s-a reziliat contractul de credit pe 17 ... (vezi toată discuția)
Restante la credite ipotecare Nony1902 Nony1902 Buna seara. As dori sa aflu ce \"inseamna\" o executare silita a unui credit ipotecar. Mai exact, am un asemenea credit prin care mi-am achizitionat o locuinta ... (vezi toată discuția)