avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 206 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... Certificat de nastere pentru copil nascut in Anglia
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

Certificat de nastere pentru copil nascut in Anglia

Buna ziua,

Din cate am citit pe forum, am inteles ca unul din documentele necesare pentru obtinerea certificatului de nastere, este, o adeverinta de domiciliu pentru cetatenii romani cu domiciliul legal in strainatate , eliberat de Biroul Evidenta Populatiei local. Din cate am cautat, nu se elibereaza o astfel de adeverinta. Eu stau cu chirie iar contractul de inchiriere nu este pe numele meu, este pe numele partenerului meu. Ce a-si putea face in acest caz?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 16:35, 11 Ianuarie 2019
Numerele de telefon oferite pe web la Ambasada din Londra fac legatura cu un centru de apeluri din Romania...nu sunt de prea mult ajutor...

Apostilarea o poti face pe urmatorul site: [ link extern ]
Costa £30 de document. Platesti on-line, il trimiti prin posta (secure) si iti vine inapoi prin posta apostilat. Dureaza vreo saptamina..
Bafta!
Buna, eu sunt Roman ,prietena ( nimic legal inca) e Poloneză, copilul e născut în uk(Leicester). Intrebarea mea este ... ce documente imi trebuie si unde sa aplic/merg personal pentru pasaport romanesc pentru copil . Multumesc anticipat .
Marian34 a scris:

Buna, eu sunt Roman ,prietena ( nimic legal inca) e Poloneză, copilul e născut în uk(Leicester). Intrebarea mea este ... ce documente imi trebuie si unde sa aplic/merg personal pentru pasaport romanesc pentru copil . Multumesc anticipat .

Se face prin ambasada de la Londra doar prin programare..lista documentelor sunt pe website-ul ambasadei, iar programarea se face prin www.econsulat.ro . Dacă certificatul de naștere a copilului e eșuat în UK, el trebuie apostilat..si tradus de unul din traducătorii aprobăti de ambasada (au lista pe site, vezi care sunt în orașul tău, preturile diferă). Fara docimentul apostilat si tradus nu are rost sa mergi la ambasada ca te întorc inapoi. Si programarile se fac greu...nu planifică călătorie în timpul apropiat...plus ca pașaportul se face în vreo 2 luni..:(
Buna ,cum pot sa intregistrez copii so in Romania
Cererea de transcriere se adresează primarului localităţii de domiciliu, pentru cetăţenii români cu domiciliul în România, primarului localităţii de ultim domiciliu avut în ţară în cazul cetăţenilor români domiciliaţi în străinătate sau Primarului Sectorului 1, în cazul cetăţenilor români care nu au avut niciodată domiciliul în România.
[ link extern ] /

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Copil nascut in sua implinit 14, acte necesare pt inscriere certificat nastere in ro michelle66 michelle66 Buna Ziua, Copilul meu este nascut in SUA, a implinit deja 14 ani, eu am dubla cetatenie. Vreau sa inregistrez certificatul de nastere in Romania pentru ca ... (vezi toată discuția)
Certificat de nastere romanesc copilului nascut in strainatate. natachka natachka buna ziua.ma numesc natalia (cetatean r.moldova)si am un copil de 3 luni nascut in uk.sotul meu vine in Romania in viitorul apropiat singurPoate pe baza ... (vezi toată discuția)
Pasaport/carte de identitate - reinnoire in anglia MihaelaMills MihaelaMills Sunt in Anglia de 8 ani, si de curând mi-au expirat buletinul/pasaportul!! De câteva luni bune încerc in zadar sa trimit e-mailuri ambasadei de la Londra sa ... (vezi toată discuția)