avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1483 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Alocație
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Alocație

Buna ziua in curând am venit din Italia cu copilu meu de 1 an si vreau săi depun actele pentru alocație ,,mi se va da si alocatia din urma? In Italia nu am primit nici un ban sau alocație .Va Multumesc
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 09:24, 9 Aprilie 2017
În primul rând, nu veţi primi alocaţia din urmă.
Apoi, contează care e statutul Dvs.:Copilul are tată înscris în certificatul de naştere?Dacă DA, aceţi autoritate părintească comună? Dvs. aveţi loc de muncă în Romania?
În funcţie de răspunsul la aceste întrebări, veţi primi alocaţia aici, în Romania.
Legea 61/1993
art.6
....
(5) În cazul în care cererea este înregistrată ulterior lunii în care s-a născut copilul, plata alocaţiei de stat pentru copii se poate face şi pentru perioadele anterioare, dar nu mai mult de 12 luni.
.....


Prin urmare, puteti primi retroactiv din urma pe maxim 12 luni.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Alocatie copil damian71 damian71 Buna am si eu o intrebare nepotul meu e nascut in spania are 8 ani nu a beneficiat de nici o alocatie din romania pina acum. Are dreptul la alocatie din ... (vezi toată discuția)
Alocatii canija canija Buna ziua,EU am depus dosaru un noiembrie 2017 ,dar mi SA spus ca o SA benificieze de alocatii,de personal data de 1 august 2017,dar vreau SA stiu daca ai vine ... (vezi toată discuția)
Alocatie de stat pt. copii mariana-viorica mariana-viorica Fiica mea a nascut o fetita in Italia , nu a beneficiat de aloctie pt. copil , fiindca ea nu a mai putut sa lucreze dupa ca a ramas insarcinata , ia partenerul ... (vezi toată discuția)