avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 809 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Confirmare renunţare urmărire penală (art. 318 ...
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei penale - reguli, acte, termene, căi de atac

Confirmare renunţare urmărire penală (art. 318 alin. 12 NCPP)

Buna ziua,
Ma puteți ajuta cu un sfat in legătura cu o problema?
In urma cu 1 an și ceva am sustrat dintr un supermarket un produs, după am fost dus in camera agenților de paza și mi au fost luate datele și pana am fost sa plătesc produsul, șeful de tura a chemat organul de politie care m-a dus la secția de politie și mi a luat declarație. In Iunie, anul trecut , incidentul s-a stins dar anul acesta a apărut pe portalul instanței confirmare renunţare urmărire penală (art. 318 alin. 12 NCPP)* și pe portal
Sunt chemat la judecătorie .
Acasă, nu am primit încă nicio citație.
Îmi puteți da un sfat sau o recomandare?
Va mulțumesc,
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Dle Alin, ca de obicei, faceti confuzie, de data asta intre procedura de la art. 318 alin.12-16 c.p.p.ce priveste transmiterea spre confirmare a solutiei de RUP, cu procedura de la art. 341 c.p.p. ce priveste solutionarea plangerii impotriva solutiei de clasare, cititi in continuare poate o sa intelegeti pana la urma.
D-le av. Patrascu, litera legii ramane, stiu ca art. 341 cpp este solutia judecatorului de camera preliminara impotriva ord. de NUP a procurorului, iar art 318 cpp este solutia judecatorului de camera preliminara impotriva ordonantei de RUP a procurorului.
Ambele coduri de mai sus au in vedere ,,completarea urmaririi penale''

Daca la art. 341 cpp, judecatorul de camera preliminara desfinteaza ord. procurorului, si trimite dosarul la parchet pentru ,,completarea urmaririi penale'', se intelege ca procurorul trebuie sa completeze urmarirea penala conform disp. date de judecator.
Intre timp, procurorul completeaza urmarirea penala, si sa presupunem ca procurorul dispune solutia de RUP.
De ce ar mai fi nevoie ca judecatorul de camera preliminara sa desfinteze ordonanta de RUP a procurorului, si sa dispuna ,,completarea urmaririi penale''?

Dacă fiind peste hotare, nu mă pot prezenta in judecată, ce risc?
Despre ce este vorba, detaliati.

Ionliviu789 a scris:

Dacă fiind peste hotare, nu mă pot prezenta in judecată, ce risc?

Am fost prins cu 10 payiete de tigari acum un an jumate amplati toate yieltuelie de judecata sa confimat renuntarea urmarii penale mia venit un plic cu conficare speciala am scapat sau nu va multumesc
Ultima modificare: Miercuri, 16 Ianuarie 2019
Dinca alexandru alin, utilizator

Alte discuții în legătură

Redeschidere urmărire penală Just-drept Just-drept Am avut un proces nedrept. Procurorul a propus confirmare renuntare urmarire penală (art 318 cpp), iar judecatorul a admis confirmarea la RUP. Sunt ... (vezi toată discuția)
Renuntare u.p. art. 318 cpp. _Alin_ _Alin_ - Judecatorul de camera preliminara admite plangerea impotriva ord. procurorului, trimitand cauza la parchet pentru completare u.p. - Procurorul pune in ... (vezi toată discuția)
Solutie de renuntare la urm. penala danaa1 danaa1 Procurorul de caz, prin ordonanta a dispus solutia de renuntare la urm. penală fata de niste inculpati. Dosarul e la instanta, dar pana in prezent nu am ... (vezi toată discuția)