avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 824 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Contract vanzare-cumparare
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Contract vanzare-cumparare

Buna ziua,
Doresc încheierea unui contract de vânzare-cumpărare ce are ca obiect un apartament. Exista in momentul de fata o mică problema privind cota indiviza de teren. Inițial, proprietarul actual a avut acest teren "in folosință"; ulterior, a fost emis pe numele acestuia titlu de proprietate asupra terenului. Aceasta schimbare nu a mai fost operata la ANCPI de catre proprietar, drept urmare, in momentul de fata in extrasul de carte funciara apare cota indiviza de teren ca fiind "in folosință" si nu "in proprietate". Întrebarea mea este, dacă se poate trece terenul respectiv "in proprietate" in momentul încheierii actului de vânzare-cumpărare (in baza titlului de proprietate) sau trebuie ca proprietarul actual sa opereze aceasta schimbare ANCPI inainte de intocmirea contractului?
Care este procedura ce ar trebui urmata in acest caz?
Multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: raluk0207 , utilizator 09:28, 11 Aprilie 2017
Nu, nu se poate.
Notarul public respecta mentiunile din extrasul de carte funciara. De asta il si solicita..
Deci proprietarul trebuie sa opereze modificarea si ulterior sa se incheie contractul de vanzare cumparare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vanzare teren arabil in conditiile unui titlu de proprietate comun MagdalenaMariaGrosu MagdalenaMariaGrosu Trei frati au 12 ha teren arabil, fiecare cate 4 ha, dar titlul de proprietate este comun. Fiecare frate are in schimb un certificat individual de intrare in ... (vezi toată discuția)
Litigiu teren robert_10g robert_10g Buna ziua, Vreau sa cumpar un teren in apropierea Bucurestiului , am depus actele propietarului la notariat, pentru tranzactie si surpriza la extrasul de ... (vezi toată discuția)
Iesire din indiviziune fortata - contract autentic de vanzare cumparare lovit de nulitate relativa ? kamir kamir am un contract de vanzare cumparare in forma autentica din 2004 asupra unui teren aflat in indiviziune; la baza acestui contract a stat un ante-contract de ... (vezi toată discuția)