avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 827 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Coproprietate masina, act doveditor
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Coproprietate masina, act doveditor

Buna ziua!

Impreuna cu prietenul meu am cumparat un autoturism pentru care am contribuit cu sume egale. Contractul de vanzare-cumparare a fost facut pe numele lui, de asemenea si inmatricularea si restul actelor aferente, el figurand in prezent ca unic proprietar.
Avand in vedere ca deocamdata nu suntem casatoriti, vreau sa stiu ce actiuni pot fi intreprinse prin care sa am dreptul la jumatate din valoarea autoturismului in cazul unei separari? Un act de donatie a unei cote parti din valoarea autoturismului este posibil? O declaratie semnata de catre el la notar, este suficienta?
Am gasit putine raspunsuri clare pentru aceasta situatie, multi consisderand ca solutie "increderea oarba", dar mie personal nu mi se pare o solutie avantajoasa sau sigura.
Multumesc anticipat pentru orice raspuns!
Ultima modificare: Marți, 11 Aprilie 2017
adelehsd, utilizator
Cel mai recent răspuns: raluk0207 , utilizator 16:09, 11 Aprilie 2017
~ Conținut șters la cerere ~

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua, voi cumpara un apartament (62000 euro) pentru care ... Valentina1998 Valentina1998 Buna ziua, voi cumpara un apartament (62000 euro) pentru care voi achita din sume proprii (vanzarea unei garsoniere dobandita inainte de casatorie) suma de ... (vezi toată discuția)
Adaugare sotie pe contract apartament Ciprian001 Ciprian001 Buna ziua, Acum un an am cumparat un apartament dar nu eram casatorit cu logodnica cu care m-am casatorit anul acesta in Iulie, motiv pentru care la vremea ... (vezi toată discuția)
Acte apartament sot si sotie ContSters212553 ContSters212553 Tatal meu a cumparat un apartament la care a participat si sotia cu 20% din valoarea apartamentului, desii in acte e trecut doar tatal meu,La anu vreau ca ... (vezi toată discuția)