avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 887 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... raspundere director executiv
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

raspundere director executiv

Buna ziua!

As avea nevoie de cateva indrumari sau informatii in legatura cu o situatie destul de delicata: am fost director executiv la o societate comerciala, si in aceasta calitate am semnat un contract de prestari servicii cu o tipografie. Intre timp mi-am dat demisia. Insa firma respectiva nu a facut in totalitate platile catre tipografie (BO fara acoperire). Eu nu am semnat acte pe partea financiara (CEC-uri, BO), insa reprezentatul tipografiei considera ca eu sunt principalul vinovat si doreste sa ma traga la raspundere penal. As vrea sa stiu daca acest lucru este posibil. Si m-ar mai interesa care este procedura legala si uzuala in acest caz (intentare proces).

Va multumesc!

Corina Saceanu
Cel mai recent răspuns: madalyna , utilizator 15:15, 10 Ianuarie 2006
eXISTA O MARE DEOSEBIRE INTRE SEMNAREA UNUI cec FARA ACOPERIRE SI SEMNAREA UNUI BILET LA ORDIN..Cert este ca,in cazul in care dvs.ati semnat doar un contract,fara a emite si biletul la ordin,nu exista nici/o rapundere penala.
CEC-ul emis fara acoperire constituie infractiune prevazuta de codul penal.Insa nu este cazul aici.
Cum dovedeste ca dvs ati comis o infractiune prev si sanctionata de codul penal? Faptul ca societatea com nu i-a achitat facurile este cu totul alta problema si trebuie actionata societatea pe parte comerciala in instanta nu persoanele fizice.Pe dvs eventual va pot trage la raspundere personala doar actionarii societatii pt care ati lucrat daca se dovedeste ca ati prejudiciat societatea.Creditorii societatii se pot indrepta catre persoanele fizice, adm,dir exec, doar pe legea falimentului ceea ce iara nu este cazul aici.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Raspunderea juridica a unui administrator de firma kitty24 kitty24 Daca am fost administrator al unei firme, am semnat bilete la ordin, si alte documente ale firmei, iar acum nu mai sunt, si firma nu isi poate onora biletele ... (vezi toată discuția)
Biletul la ordine iarinutza iarinutza as vrea sa stiu, daca ma poate ajuta cineva, daca intr-adevar in cazul biletelor la ordin nu exista raspundere penala si daca exista vreun text de lege care sa ... (vezi toată discuția)
Bilete la ordin emise si nedecontate din lipsa disponibil bihor.dan bihor.dan Buna seara. Va rog sa aveti amabilitatea sa-mi spuneti ce se intampla in cazul in care o societate comerciala, xxx.srl, emite mai multe bilete la ordin cu o ... (vezi toată discuția)