avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 864 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Instanta : confirmare renuntare urmarire penala
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei penale - reguli, acte, termene, căi de atac

Instanta : confirmare renuntare urmarire penala

Buna ziua, as dori un sfat , sunt chemat in instanta impreuna cu alti 2 prieteni sub acuzatia de lovire sau alte violente, procurorul a solutionat si noi fiind de acord potrivit art. 318 alin.12 NCPP.
Nelamurirea mea este: ce se va intampla in instanta? se va mai judeca sau va ramane solutia data de procuror art 318(munca in folosul comunitatii + cheltuieli de judecata)? avand in vedere ca urmarirea penala s-a incheiat.
Mai mentionez ca un prieten este plecat in afara tarii si nu cred ca va fi posibil sa ajunga pana la data instantei , se poate judeca in lipsa? mentionez ca este de acord cu solutia data de procuror.
Citatia ar suna cam asa: Sunteti chemat in aceasta instanta , camera X , Complet camera preliminara c6-penal,in data X , ora X , in calitate de intimat in dosarul cu obiectul: confirmare renuntare urmarire penala(art.318 alin.12 NCPP)
Ultima modificare: Marți, 11 Aprilie 2017
costyreal, utilizator
Acum veti fi condamnat si veti avea cazier.
Ati avut o sansa sa va aparati si dreptul de a va apara prin avocat ca sa scapati si l-ati ratat.

Nu am analizat daca ar mai exista o sansa in astfel de cazuri cum aveti dvs. dar la o prima vedere nu pare sa existe.

Modificarea legii vechi pare sa va fi lasat fara sanse sa scapati de condamnare si cazier.

Mie imi pare situatia cum era pe legea veche daca procurorul facea trimitere in judecata persoana ar fi fost condamnata in majoritatea covarsitoare a cazurilor in care nu si-ar fi angajat avocat, iar daca se aplica amenda administrativa de procuror scapa de raspunderea penala.
Doar ca pe vechea lege mai exista o sansa la instanta...chiar si daca procurorul vroia condamnarea inculpatului...
Acum pare sa fie exact pe dos...cu noua lege...
Ultima modificare: Miercuri, 10 Mai 2017
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat
am o nelamurire , am primit un plic care contine cheltuielile judiciare din data de 29.05.2017 , va mai urma o instanta curand , vor mai fii alte cheltuieli judiciare de platit si pentru urmatoarea sedinta?
Nu mai urmeaza nicio ședință acum.

Cand veti fi judecat va urma o nouă judecată.
Încercați să nu ajungeți la închisoare si sa reușiți să scoateți o pedeapsă cu suspendare chiar daca veti avea cazier.
Poate ati invatat ceva din aceasta întâmplare nefericită si veti lua măsuri ca să va apărați corespunzător.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Redeschidere urmărire penală Just-drept Just-drept Am avut un proces nedrept. Procurorul a propus confirmare renuntare urmarire penală (art 318 cpp), iar judecatorul a admis confirmarea la RUP. Sunt ... (vezi toată discuția)
Cazul a fost închis si nu înțeleg ce am de facu Madalin strambeanu Madalin strambeanu Ora estimata: 09:00 Complet: 4-Cameră preliminară Tip solutie: respinge cererea Solutia pe scurt: Respinge cererea formulată de Parchetul de pe lângă ... (vezi toată discuția)
Nelamurire la sentinta judecatoreasca (accident cu victime) apaula apaula buna ziua,am si eu o problema:in 2011 am avut un accident in care am lovit o persoana pe trecerea de pieton,in urma acidentului victima a depus la dosar un act ... (vezi toată discuția)