avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 515 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Citatie inculpat
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei penale - reguli, acte, termene, căi de atac

Citatie inculpat

Sunt inculpat pentru marturie mincinoasa intr-un proces si am primit citatie acasa. Problema este ca sunt plecat din tara de 7 luni, lucrez in UK si nu prea am timp sa ma prezint la toate sedintele care vor avea loc. Ma puteti ajuta cu un sfat, pot prezenta vreo dovada in instanta cum ca lucrez in UK si nu ma pot prezenta ulterior(in caz ca ajung la prima sedinta)? Ce se intampla daca nu ma prezint la prima sedinta sau la mai multe?
Cel mai recent răspuns: Billy89 , utilizator 11:07, 12 Aprilie 2017
Angajati-va un avocat sa va apere si sa va reprezinte la termenele fixate de instanta, este in interesul dvs.
Daca nu va prezentati si ati fost legal citat, se judeca in lipsa dvs si riscati o condamnare cu executare.
Am inteles, ma voi prezenta cel putin la prima sedinta impreuna cu un avocat. Va multumesc pentru raspunsuri.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Din martor inculpat? sorinxxl sorinxxl Buna seara. In urma cu un an am fost invinuit pt complicitate la inselaciune si am primit nup dar s-a facut plangere impotriva rezolutiei procurorului si s-a ... (vezi toată discuția)
Acuzat de tâlhãrie.declarație falsã, mãrturie mincinoasã. clau32 clau32 Inculpatul x in data de 05.09 dimineata fiind in stare de ebrietate si aflandu-se pe spatiu public a deranjat-o pe y (parte vatamata) care l-a lovit cu o ... (vezi toată discuția)
Drept penal- martor talharie ContSters153125 ContSters153125 Buna ziua! Am si eu o nelamurire... am primit o citatie , in calitate de martor, prin care mi se care prezentarea la judecatorie intr`un caz de talharie. ... (vezi toată discuția)