Buna ziua, mama mea, fostă secretară a Facultății de Matematică din cadrul UAIC, Iași a decedat în septembrie 2015. În calitate de moștenitori, împreună cu tatăl și sora mea, încercăm să intrăm în posesia sumelor care ni se cuvin de pe urma legii 85/2016 si a art. 167 din Codul Muncii. Am făcut adresă la Ministerul Educației și la Universitate, pentru a cere clarificări și îndrumări, dar, de unde nu am primit un răspuns în termenul legal.
Nu știu cum pot proceda mai departe și nici ce să mai fac, motiv pentru care am apelat la acest forum în speranța că există persoane care au avut succes în acest demers, sau poate există asociații care fac sau urmează să facă ceva pentru a clarifica această lege.
Din ceea ce am înțeles și din punctul meu de vedere, legea 85 și legea 53/2003 Codul Muncii sunt din aceeași categorie de legi, nu intră în contradicție, iar legea 85 este legea specială în această situație și prin urmare se aplică. Consider că este neconstituțional și discriminatoriu, dacă luăm în considerare și articolul 16 din Constituția României privind egalitatea în drepturi. Unii specialiști și unele instituții susțin că au acordat aceste sume moștenitorilor beneficiarilor legii.
Buna ziua. Din pacate si eu ma aflu in aceeasi situatie. Si nu face nimeni nimic in acest sens. Daca stiti cumva pe cineva care a obtinut aceste drepturi in instanta va rog sa- nmi spuneti si mie.