avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 761 soluții astăzi

Marți, 18 februarie, are loc evenimentul: Procedura de negociere colectivă de la A la Z. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Concediere abuziva
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Concediere abuziva

Buna ziua.
In 2015, angajatorul mi-a desfacut abuziv Contractul de munca. A urmat o actiune la Tribunal initiata de subsemnatul, pe care am cistigat-o (in aprox. 1 an), iar fostul angajator mi-a achitat salariile la zi fiind obligat sa ma reangajeze.
Pe baza dosarului (destul de stufos) pot sa-i actionez din nou in judecata, pentru daune morale?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 18:24, 26 Aprilie 2017
Il puneti actiona pentru plata unor daune.
Din ce știu eu daunele morale trebuia cerute în momentul în care ați acționat litigiul de munca. Dacă s-a demonstrat ca a fost o concediere nelegala dumneavoastră puteți înainta un proces penal în care sa cereți și daune, dar ăsta nu este chiar ușor ca un litigiu. În baza a ce dovezi aveți mergeți la un avocat sa analizeze cazul și sa vedeți ce șanse aveți. Însă părerea mea este sa nu fiți lacom și sa îi dați pace, un proces nu este tocmai o chestie plăcută de ambele părți și sunt foarte mari consumatoare de timp și bani.
Ce obiect va avea procesul penal ?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum castig in instanta? muresanf muresanf am fost data afara fara preaviz si fara sa semnez nici un act nici decizie de concediere , dupa asta am fost la itm si am aflat ca aveam cim desfacut in urma ... (vezi toată discuția)
Concediere abuziva doru2005 doru2005 Lucrez in proiectare de 31 ani la aceeasi societate, am 41 ani vechime si mai am 7 luni pina la pensie pt limita de virsta. Sunt in litigiu la a 4 infatisare ... (vezi toată discuția)
Intrebare referitoare la o contestatie decizie de concediere sometester sometester In luna Aprilie am depus catre tribunal o contestatie la decizia de concediere prin care ceream urmatoarele: 1. anularea Deciziei de concediere nr. ... (vezi toată discuția)