avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 789 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Demisie in caz de formare profesionala
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Demisie in caz de formare profesionala

Buna, sunt in urmatoarea situatie: sunt angajata la o firma, si am semnat contract aditional contractului de munca in care scrie ceva de genul "salariatul care a beneficiat de un program de formare profesionala de cel putin 4 saptamani se angajeaza sa nu intrerupa contractul de munca pe o perioada de 18 luni. in caz de cerere de demisie de la termenul stabilit acesta se obliga sa plateasca societatii 3 salarii brute." Nu stiu exact in ce consta aceasta pregatire profesionala, la inceputul angajarii am fost trimisa in strainatate 2 saptamani in care am lucrat, si nu am semnat nici un act din care sa reiasa ca am fost intr-o formare profesionala. Daca imi dau demisia inainte de cele 18 luni si nu platesc acei bani si ma dau in judecata cam care sunt sansele sa pierd? Poate firma dovedi ca am fost in formare profesionala 4 saptamani? Nu este mai corect totusi sa fiu nevoita sa platesc eventual cheltuielile pe perioada din strainatate dar nu 3 salarii brute? Multumesc anticipat pt orice idee, sfat..
Cel mai recent răspuns: risca , utilizator 20:46, 20 Iulie 2007
Mersi pt. raspuns. Totusi cum ar putea ei sa dovedeasca acest lucru?
Acum am niste colegi noi la firma si i-au pus si pe ei sa semneze aceste acte aditionale. Ei n-au fost de acord cu clauza de 3000 de euro si ca nu are legatura art. 270 din CM cu formarea profesionala. Cand au vazut ca ei cunosc cat de cat CM au schimbat actul aditional si au facut referire la Codul penal. Din pacate nu stiu la ce art. au facut referire. ACum vreau sa stiu daca ma dau in judecata am vreo sansa sa castig? Eu sunt de acord sa platesc cursurile, nu si daunele. Mentionez ca am mai facut si un curs de engleza de 3 mil si tot asa am semnat un act aditional ca daca plec in 3 ani platesc proportional cu perioada lucrata cursul, plus daune de 3000 de euro.
Pot fi considerate daune faptul ca au achizitionat pt. tine o licenta la un soft?:(

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Baza legala pentru a restitui salariul pe parcursul formarii profesionale asaveid asaveid Care este baza legala, conform careia se poate restitui salariul, in cazul in care 15 zile lucratoare salariatul a participat la un curs de formare ... (vezi toată discuția)
Demisia - motiv imputabil conform contractului de munca mariusmures83 mariusmures83 Buna ziua, As avea o intrebare, legat de un contract individual de munca in care se stipuleaza \\\\" Salariatului ii revin in principal urmatoarele ... (vezi toată discuția)
Act aditional cursuri de calificare costy0866 costy0866 Buna ziua . Am facut de curand un curs de calificare de valoare relativ mica , si inspectorul de resurse umane al intreprinderii mi-a facut act aditional prin ... (vezi toată discuția)