avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 730 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Funcţionarii publici şi ... informatii de interes public
Discuție deschisă în Funcţionarii publici şi problemele lor juridice

informatii de interes public

O doamna - care are si calitatea de consilier local, solicita o copie a planului cladirii unei UATM, in vederea initierii unei cai de accesibilizare in cladire. Intrucat instituia a refuzat comunicarea actului solicitat, aceasta a revenit cu o reclamatie administrativa, intemeiata pe dispozitiile legii nr. 544/2001. Instituia din nou a refuzat comunicarea actului, dar i-a dat acesteia posibilitatea consultarii documentului la sediul institutiei.
Nemultumita de modul de solutionare a reclamatiei administrative, d-na consilier a formulat actiune in contencios administrativ.
Intrebarea este: planul cladirii unui institutii publice, are caracterul de informatie publica din cele prevazute de Legea nr. 544/2001, tinand cont ca nu este prevazuta ad litteram in lege, dar nici exceptata in mod expres?
Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Justitiarul711 , utilizator 19:59, 18 Aprilie 2017
Tinand cont de scopul pentru care s-a cerut prezentarea actului, personal nu vad un impediment. Dar daca trebuia sa faceti un plan de evacuare din cladire, fiind vorba de o cladire publica, nu trebuia sa afisati planul cladirii? Zic si eu...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Raspuns la reclamatie dumitruufo dumitruufo Cum pot sa actionez daca o institutie (ARR) nu-mi raspunde la o reclamatie in termenul legal? (vezi toată discuția)
Refuzul autoritatilor de a furniza informatii de interes public Catalin981 Catalin981 Buna ziua. Recent am avut de-a face cu urmatoarea situatie: Trei institutii publice, \\"A\\", \\"B\\" si \\"C\\" au depus mai multe documente la o alta ... (vezi toată discuția)
Incadrare juridica Mihaela-Miha Mihaela-Miha Actiune la judecatorie pentru obtinerea unui proces- verbal de la sefa de catedra (comisie metodica) a unei lectii deschise sustinute. Cum o incadrez? ... (vezi toată discuția)