avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 969 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Plata utilitati fara penalitati
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Plata utilitati fara penalitati

UNA ZIUA, am o intrebre. Am avut datorie la întreținere 5600 lei, am achitat 3600 lei suma reprezentand utilitățile, restul de 2200 reprezintă penalizări. Am solicitat chitanța pentru fiecare luna, nu am vrut să plătesc penalitatile. Intrebarea este: cum pot sa scap de penalitatile astea pentru ca teoretic eu nu mai am alte datorii la întreținere ci doar penalitatile au rămas?! Exista vre-o portiță prin care să scap de aceste penalitati? Mentionez ca aceste utilități reprezintă întreținerea complexului și nicidecum vre-un consum de ceva utilități, nu am nici un contract cu ei, utilitățile pe care le consum le plătesc la furnizori, mai spun și faptul ca nu locuiește nimeni in apartamentul respectiv.

Multumesc
Dacă ați plătit debitul principal penalitățile nu vor creste. Dacă penalitățile cresc înseamnă că asociația calculează penalități la penalități și este ilegal. Puteți plăti în fiecare luna debitul principal și penalitățile să le lăsați în suspans. Pentru diminuarea penalităților, având în vedere faptul că ați plătit integral debitul principal, încercați o negociere cu asociația. Dacă nu funcționează așteptați să vă acționeze în instanță.
Problema e simpla. Le cereti sa va prezinte ce reprezinta penalitatile respective si temeiul legal al aplicarii lor, hotararea adunarii generale a adociatiei de proprietari.
Daca nu locuieste nimeni trebuie sa platiti doar cheltuielile pe cota parte indiviza.
Ca sa plateasca femeia de servici, poate nu au avut bani si au luat imprumut. Chiar daca stai chiar daca nu stai femeia matura pe la usa dv, ea nu are de unde sa stie cine sta si cine nu, ea este angajata. Becurile pe la usa dv consuma si daca stati si daca nu stati. Ganditi-va daca pe o scara cu 32 de apartamente exista o asociatie dor pe scara respectiva,20 a ar fi in situatia dv, ce ar trebui sa faca cei care locuiesc* cei 12 sa suporte doar ei iluminatul,femeia de servici si gunoiul ?
Ca locuiti sau nu acolo e prea putin important din acest pct de vedere ,exista alte
criterii :
1) partile comune trebuie intretinute - costuri
2) la apa diferenta dintre contorul de bloc/scara si contorul pasant al apartamentului reprezinta pierderi - costuri
3) incalzirea apartamentului ca si costuri se repartizeaza dupa metri patrati ;daca apartamentul e deconectat de la sistemul de incalzire centralizata tot raman tevile de AC care-l traverseaza - costuri .
Aceste costuri sunt repartizate tuturor proprietarilor in cota parte/contor iar daca contractul de furnizare a utilitatilor e colectiv ,platesc ceilalti locatari daca unul dintre ei e rau platnic . Concret inseamna ca cineva va intretinut in acest timp ,adica va platit intretinerea la casa .
Negociati cu asociatia ,poate va iarta de datorii - asa cum bine sugera un antevorbitor .
In cazul in care pe viitor doriti sa minimizati contactul cu acea asociatie ,incheiati contracte de furnizare cu furnizorii direct - precum la energie electrica .
Banuiesc ca stiti ce se intampla a doua luna de neplata la curent .
Prin L230/2007 ,asociatia poate recupera in justitie debitul rezultat in urma neplatii cheltuielilor lunare ,dupa 3 luni de neplata consecutive - raspunderea patrimoniala (cu casa ) e numai dupa 10 000 lei datorie .

Repet, nu am nici un contract de furnizare serviciu cu ei și la curent, gaz, tv, etc am contracte separat.

Alte discuții în legătură

Sistarea alimentarii cu apa a apartamentelor unei scari mariasocol mariasocol Am fost anuntati de catre administratorul unei asociatii de proprietari din loc Hunedoara ca se va opri alimentarea cu apa din cauza neachtarii de catre toti ... (vezi toată discuția)
Datorii la intretinere de peste 70000 la o singura familie ! solutia ?! sionalina sionalina Locuiesc intr-un bloc unde locatarii au datorii la intretinere de ordinul zecilor de mii de lei , sunt datornici si cu 70.000 lei . In total sunt vreo 30 de ... (vezi toată discuția)
Datornic asoc.de prop. mimi56_manolescu mimi56_manolescu Ce acțiune pot introduce in instanța care sa-mi permită o expertiza Jud.contabila care sa stabilească legal cit datorez asoc .de prop. Este vorba de ... (vezi toată discuția)