avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 757 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... salar compensatoriu pt concediere
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

salar compensatoriu pt concediere

Buna ziua ,

In urma concedierii individuale conf art 65 Cm, angajatorul a acordat 1,5 salarii compensatorii. Aceste ,,venituri" desi se stipuleaza ca vor fi acordate la nivelul salariului de baza ( adica brut) a fost indexat!? Atata timp cat aceste venituri suplimentare nu figureaza ca salarii in cartea de munca si implicit vechime in munca , nu inteleg de ce au fost diminuate cu toate taxele - pensii, asig sociale impozit etc. Daca azi a incetat CIM si am primit 1,5 salarii compensatorii , eu nu mai figurez ca asigurat , contribuabil la pensii etc....????, de ce s-au retinut aceste taxe pt inca 1,5 luni..
Cel mai recent răspuns: Edbah , utilizator 10:00, 18 Septembrie 2009
~ Conținut șters la cerere ~
Fiind platit din fondul de salarii, este asimilat cu acestea si se impoziteaza ca venit.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Care sint obligatiile de plata aferente unui salariu compensator la incetarea contactului de munca conf art 65(1) ? Lepadatu Cornel Lepadatu Cornel Am cateva probleme. 1. Din ce se suporta plata salariului compensatoriu in cazul unei concedieri individuale conf art 65(1)? Din fondul de salarii? 2. Ce ... (vezi toată discuția)
Cat reprezinta,concret? laurentiusergiu_33 laurentiusergiu_33 Art. 76. - (1) La incetarea contractului individual de munca din motive ce nu tin de persoana salariatului, angajatorii vor acorda acestuia o compensatie de ... (vezi toată discuția)
Despre salariul compensator(disponibilizare) corina.trandafir corina.trandafir 1.Salariul compensator este obligatoriu sa fie trecut in statul de plata(rubrica alte drepturi)? Se impoziteaza la fel ca un salariu normal?se platesc din el ... (vezi toată discuția)