Asociatia nu doreste sa-mi restituie fondul de reabilitare ce l-am achitat pana acum pe motiv ca nu se restituie, dar acest fond nu este fondul de reparatii, este distinct fata de fondul de reparatii, se achita 50 lei/luna fond de reabilitare indiferent de pic/ap.
Am achitat fond de reabilitare, fond de rulment, fond de reparatii, nu se efectueza nimic in bloc doar sedinte si bani dati.
Ma gandesc sa fac cerere in instanta.
Care este motivul pentru care solicitati restituirea fondului de reabilitare ?
Cine a dispus constituirea acestui fond ?
Conform dispozitii in vigoare ,restituirea fondurilor acumulate in cadrul asociatiei de proprietari se poate realiza numai in anumite situatii-legal prevazute
Fondul de rulment se poate restitui in situatia transferarii dreptului de proprietate asupra bunului imobil,fondul de reparatii nu se retituie
Restituirea fondului de reabilitare,ar fi trebuit prevazuta de catre entitatea care a dispus constituirea acestuia
Daca fondul de reabilitare a fost depozitat in fondul de reparatii suma aferenta nu se restituie
Raspunsul dv. este corect cu exceptia ultimei fraze.
Nu se restituie niciun fond in afara de cel de rulment, decat daca la constituirea lui, sa zicem fondul de reabilitare in cazul nostru, s-au mentionat conditiile in care se si inapoiaza proprietarilor.
Daca nu se mentioneaza aceste conditii, atunci nu se returneaza.
... eu totusi nu sunt convinsa de faptul ca nu se poate restitui.
Mi se pare absurd, adica contribui la un fond cu destinatie speciala (reabilitare, ce nu mai are loc) nu este stabilit cuantumul acestui fond pe fiecare ap., nu se incaseaza pe cota indiviza comuna, nu participa intreaga asociatie, nu este nicio sanctiune fata de cei care nu participa la acest fond... si tot eu sa fiu pagubita adica sa nu mi se restituie pentru ca reabilitarea nu mai are loc.
Eu cred ca este decizia comitetului executiv de a-l restitui ori ba...
Am depus cerere la asociatie sa mi-l restituie, astept raspunsul, in cazul unui raspuns negativ am sa ma adresez instantei de judecata.
Fond de reparatii
popliviu
Buna seara, am o nelamurire in legatura cu fondul de reparatii, mi-am cumparat un apartament si administratorul ia dat fondul de reparatii si cel de rulment ... (vezi toată discuția)