avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 921 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Cum imi dau demisia?
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Cum imi dau demisia?

Buna ziua.
Am si eu o problema. Lucrez la o firma. Patronii acelei firme au ajuns la inchisoare pentru evaziune fiscala si pentru ca nu am fost platiti, nimeni nu mai vine la munca, nici cei de la contabilitate.
Cum procedez pentru a-mi da demisia? sau pentru a inceta contractul de munca? Mentionez ca nu mai am cu cine lua legatura, nu mai este nimeni la birouri, nu mai raspunde nimeni la telefon, chiar nu mai am cu cine lua legatura.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 17:32, 19 Aprilie 2017
Solutia, cred eu, ar fi trimiterea prin posta, cu confirmare de primire , a demisiei. In acelasi timp, insa , va puteti angaja fara nici-o problema la un alt angajator. Neinchiderea contractului de munca nu va impiedica sa va angajati la un alt angajator.
Nu stiu exact ce prevede legea dar eu daca lucrez teoretic 8 ore pe zi la o firma, ma pot angaja la alta firme cu 2 sau 4 ore pe zi pentru ca daca m-as angaja cu 8 ore, as munci teoretic 16 ore pe zi (chiar daca la primul job nu ma mai duc pt. ca firma e in stand-by). Degeaba as trimite demisia cu confirmare de primire pentru ca va ajunge in cele din urma inapoi pentru ca la sediul firmei nu mai e nimeni si nu are cine primi si semna demisia mea. Totul e abandonat. Presupun ca exista si vreo procedura legala in astfel de situatii. Pana si masina de serviciu a firmei a ramas la mine desi nu mai e nimeni la firma de vreo 3 luni.. Probabil o voi abandona in vreo parcare pt. ca nu am cui sa o predau.
Orice salariat are dreptul de a muncii, la angajatori diferiti sau la acelasi angajator, in baza unor contracte individuale de munca, beneficiind de salariul corespunzator pentru fiecare dintre acestea (art. 35 alin. (1) din Codul muncii ).
Fac exceptie de la aceste prevederi situatiile in care prin lege sunt prevazute incompatibilitati pentru cumulul unor functii.

Codul muncii nu face distinctia intre diferitele tipuri de contracte de munca care pot fi incheiate de o singura persoana si nici nu limiteaza numarul contractelor de munca incheiate de o singura persoana, astfel incat acestea pot fi, dupa caz, cu norma intreaga sau cu timp partial, pe perioada nedeterminata sau pe perioada determina, la angajatori diferiti sau la acelasi angajator.

In speta, puteti incheia c.i.m. cu timp partial cu un nou angajator chiar daca mai aveti un c.i.m. cu norma intreaga.
Da, dar vreau sa lucrez cu norma intreaga. Multi angajatori nu accepta 4 ore pe zi in domeniul in care lucrez (tehnician sisteme de securitate) si plus ca vreau sa imi mearga vechimea si toate cele. Firma in cauza cu patronii in inchisoare nu mai plateste nimic si nu pot ramane asa la infinit. Trebuie sa existe vreo solutie legala la problema. nu cred ca sunt singurul care a patit asta. Caut o solutie legala prin care sa inchei contractul de munca.
Ultima modificare: Luni, 17 Aprilie 2017
Catalinasd, utilizator
Nu exista o solutie in legislatie pentru situatia dvs. Singura varianta posibila este , probabil, instanta de judecata.

Nicio institutie publica nu se poate substitui angajatorului dvs si, prin urmare, nu va poate inceta raportul de munca.

Alte discuții în legătură

Angajare fictiva stefanapopei stefanapopei Buna ziua. Am studiat 4 ani facultatea de Inginerie electrica si dupa ce mi-am luat diploma am fost sa imi caut un loc de munca.Cu greu am gasit ceva, dar sa ... (vezi toată discuția)
Contractul de munca! violetavio violetavio Buna ziua! Lucrez la un patron care are doua firme,dar cu acelasi domeniu de activitate. Pe una din firme am contract de munca de 8 ore/zi,administratorul ... (vezi toată discuția)
Carte de munca alinadaca alinadaca Buna ziua, as dori sa stiu ce alternative am ca sa pot sa-mi inchid cartea de munca deoarece patronii la care am lucrat (am fost in concediu de crestere ... (vezi toată discuția)