avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 757 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Cum imi dau demisia?
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Cum imi dau demisia?

Buna ziua.
Am si eu o problema. Lucrez la o firma. Patronii acelei firme au ajuns la inchisoare pentru evaziune fiscala si pentru ca nu am fost platiti, nimeni nu mai vine la munca, nici cei de la contabilitate.
Cum procedez pentru a-mi da demisia? sau pentru a inceta contractul de munca? Mentionez ca nu mai am cu cine lua legatura, nu mai este nimeni la birouri, nu mai raspunde nimeni la telefon, chiar nu mai am cu cine lua legatura.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 17:32, 19 Aprilie 2017
Cum a spus și dl mai sus, trimiteti totuși demisia prin posta cu confirmare de primire chiar dacă nu mai este cineva și chiar dacă se întoarce, aceste documente va acoperă pe dv.tra, dacă va veți angaja in alta parte. 2. Sesizați ITM asupra acestui aspect, veti vedea răspunsul acestora. Următorul pas este angajarea chiar dacă nu va Închide ITM actualul CM. Faptul ca ati depus toate diligențele in vederea încheierii contractului de munca, va absolvă de orice vina atâta timp cât firma este închisă, puteți sa va angajați liniștit. Mașina. Verificați dacă exista și un proces pe partea civila (daune) și acolo incercqti sa vedeți cum puteți preda mașina sau un executor judecătoresc, etc. De obicei se deschid și procese pt recuperarea prejudiciului după condamnare.
GogaL a scris:

... Următorul pas este angajarea chiar dacă nu va Închide ITM actualul CM. ...



Care ar fi baza legala pentru a inchide c.i.m. ITM-ul?
Atentie, abandonarea unui bun pentru care ati semnat poate sa aiba repercursiuni mai tarziu. Pastrati masina si in nici un caz nu o abandonati. Candva cineva va intreba de ea. Parerea mea e ca puteti sa o folositi in continuare pana ANAF sau politia o va confisca pentru acoperirea pagubelor patronilor. Daca nu o mai aveti riscati sa raspundeti dumneavoastra. Daca chiar vreti sa scapati de ea scrieti la politie si ANAF si explicati situatia. Sunt obligati sa va raspunda in scris si va conformati.
Ultima modificare: Marți, 18 Aprilie 2017
GermanAlex, utilizator
Nu am semnat nimic cand am preluat masina. Mi-au dat cheile, actele si asta a fost. Nu au absolut nici o dovada ca eu am mers vreodata cu masina aia (bonuri motorina, facturi, etc). La firma asta totul era "pe naspa".
Eu nu as merge pe premiza ca nu au cum sa dovedeasca ca "dvs ati mers vreodata cu masina aia " .. retoric vorbind, dar masina cum se afla in posesia dvs daca nu au cum sa dovedeasca?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Angajare fictiva stefanapopei stefanapopei Buna ziua. Am studiat 4 ani facultatea de Inginerie electrica si dupa ce mi-am luat diploma am fost sa imi caut un loc de munca.Cu greu am gasit ceva, dar sa ... (vezi toată discuția)
Contractul de munca! violetavio violetavio Buna ziua! Lucrez la un patron care are doua firme,dar cu acelasi domeniu de activitate. Pe una din firme am contract de munca de 8 ore/zi,administratorul ... (vezi toată discuția)
Carte de munca alinadaca alinadaca Buna ziua, as dori sa stiu ce alternative am ca sa pot sa-mi inchid cartea de munca deoarece patronii la care am lucrat (am fost in concediu de crestere ... (vezi toată discuția)