avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 919 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... punctaj pensie
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

punctaj pensie

care este modalitatea de a intra in posesia punctajului detaliat care a stat la baza calculului pensiei ?
de ce nu se trimite acesta pensionarului odata cu prima pensie pentru a sti cum ia fost calculata ? Cred ca toti pensionarii ar fi de acord contra unei sume de bani sa poata intra in posesia acelor tabele de calcul. Personal am facut contestatie la decizia mea de pensionare deoarece nu mi s-a luat in calcul adeverinta cu venituri suplimentare din perioada 13.04.1970 pana la data de 30.10.1994. Este normal ?
Cel mai recent răspuns: Gabriela Pintea , Consilier juridic 11:24, 18 Septembrie 2009
Pentru a primi buletinele de calcul aferente deciziei de pensionare formulati o cerere la casa teritoriala de pensii.
Daca drepturile de pensie vi s-au deschis sub imperiul Legii nr. 3/1977, respectiv anterior datei de 01.04.2001, comunicarea buletinelor de calcul este obligatorie.
Daca drepturile de pensie vi s-au deschis ulterior datei de 01.04.2001, in Legea nr. 19/2000 nu exista prevedere care sa oblige casa de pensii sa va comunice buletinele.

Consilier juridic,
Gabriela Pintea
~ Conținut șters la cerere ~

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Recalculare pensie aradu2009 aradu2009 tatal meu crede ca i s-a calculat gresit pensia. cum ar putea sti daca este asa sau nu? (vezi toată discuția)
Copie desfasurator calcul punct de pensie razvan.balu razvan.balu Buna ziua. Va scriu in numele tatalui meu care pe data de 29.05.2009 a primit decizia de pensionare. Pentru ca are unele nedumeriri in privinta punctajului ... (vezi toată discuția)
Recalculare punctaj pensie Matei Eugen Marius Matei Eugen Marius Bunicul meu s-a pensionat in 01.08.1988(sub incidenta legii 3 din \'77). A lucrat in grupa 1 de munca 20 de ani si 3 luni. Actuala decizie de pensionare ii ... (vezi toată discuția)