avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1060 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Acordul vecinilor pentru PFA
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Acordul vecinilor pentru PFA

Buna ziua,
Imi puteti spune daca am nevoie obligatoriu de acordul vecinilor/asociatiei pentru infiintarea unui PFA in apartament la bloc sau este suficienta declaratia pe proprie raspundere ca nu voi desfasura deloc activitati la sediul declarat ( [ link extern ] )
Eu asa inteleg citind acest ordin (1.355C/2009) care face unele modificari in legea 359/2004 la art 15. ( www.avocatnet.ro/content/art... .
Cel mai recent răspuns: valscu , utilizator 13:25, 18 Septembrie 2009
este nevoie de acordul celorlalti proprietari chiar daca va stabiliti numai sediul.
Am intrebat pentru ca am cunostinte care si-au facut PFA in 2008 si lor le-a trebuit doar declaratia indicata in postul anterior. Depinde cumva de activitatea aleasa sau este interpretabila aceasta lege 359 si decizia o ia strict persoana careia ii depui actele (voi ramane si angajat cu norma intreaga pe un domeniu industrial, ce nu se poate desfasura in conditiile oferite de un apartament)?
Speram sa se poata doar cu acea declaratie pe propria raspundere pentru ca sunt in litigiu cu doi dintre vecini (si nu din vina mea) si sincer nu sper sa le obtin aprobarile.
Puteti incerca fara, dar strict juridic vorbind, va trebuie acel acord. E stupid, dar trebuie.
Multumesc pentru raspunsuri.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ineptia acordului vecinilor pentru inregistrarea unui pfa intr-un apartament de bloc kres kres In prezent, daca vrei sa inregistrezi o PFA intr-un apartament de bloc (ca sa poti sa prestezi niste servicii in mod legal si sa poti elibera factura sau bon ... (vezi toată discuția)
Acord vecin necesar la infiintarea pfa catalinu catalinu Buna seara, Din motive pe care probabil le cunoasteti doresc sa trec pe PFA. Mentionez ca lucred in domeniul IT-consultanta. Am aflat cu stupoare ca am ... (vezi toată discuția)
Semnaturi vecini pentru pfa Alinab_nt Alinab_nt Exista vreo portita prin care pot scapa de stresul obtinerii semnaturilor de la vecinii \"direct afectati\", pentru aprobarea constituirii unui PFA cu sediul ... (vezi toată discuția)