avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 504 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Vanzare bun imobil mostenit fara acte
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Vanzare bun imobil mostenit fara acte

Buna ziua! Tatal meu a murit in 2002 si in urma lui am ramas eu, fratele meu si mama. Casa parintilor a fost construita de tatal meu, fiind pe numele lui, iar dupa ce el a decedat, factura electrica si impozitul pe casa au fost trecute pe numele mamei in calitate de vaduva. Dar noi nu am dezbatut succesiunea si nu avem un titlu propriu-zis de proprietate pe numele nostru. In prezent, vrem sa vindem casa si as dori sa va intreb care este procedura de urmat pentru a intra in posesia unui titlu de proprietate pentru a putea face o vanzare valabila. Va multumesc!
Ultima modificare: Miercuri, 19 Aprilie 2017
DanaBirzu, utilizator
Cel mai recent răspuns: DanaBirzu , utilizator 18:06, 19 Aprilie 2017
~ Conținut șters la cerere ~
Da, tatal meu a construit casa si ca act avea autorizatia de construire pe numele lui. Noi avem in posesia noastra acum autorizatia de construire, planul lucrarii si un act de la primarie care i s-a eliberat mamei dupa decesul tatalui, ce atesta ca mama este mostenitoarea lui. Sunt suficiente aceste acte pentru a putea dezbate succesiunea si pentru a vinde apoi imobilul? M-ar interesa sa stiu daca este necesar ca noi sa figuram in cartea funciara pentru a putea vinde casa, in conditiile in care noi nu am facut niciun demers in acest sens dupa decesul tatalui meu.
~ Conținut șters la cerere ~
Inteleg, multumesc pentru raspunsul dumneavoastra!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Act succesiune Nica Angela Nica Angela Act succesiune.Buna ziua.An făcut succesiunea după decesul tatălui în anul 1985 fiind patru frați și acum urmează să facem succesiunea după decesul ... (vezi toată discuția)
Mostenire maria1956 maria1956 Terenul pe care este construita casa parintilor mei este mostenit de tata iar casa este construita in timpul casatoriei cu mama.Ce mi se cuvine mie la ... (vezi toată discuția)