avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 951 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Partaj locuinta
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Partaj locuinta

In caz de divort , printre altele , locuinta va face parte din bunurile care fac obiectul unui partaj. Fiecare din cei doi soti (fosti) ar urma sa primeasca jumatate . Este posibil ca unul din ei sa cumpere de la celalalt , prin credit (ipotecar , imobiliar etc) o jumatate de apartament? Logic , mie asa mi s-ar parea. Ca doar nu e musai sa fie vandut tot apartamentul si apoi sa se faca impartirea c/valorii.
Cel mai recent răspuns: roxana21 , utilizator 14:42, 31 Ianuarie 2006
Cereti atribuirea atribuirea apartamentului dvs. cu obligatia de a plati o sulta.
Atentie ca instanta poate da un termen in care se plateste sulta.
nu neaparat totul se imparte 50/50, legal si cu un bun avocat, partajul se face conform venitului individual pe perioada casatoriei. sa nu se uite ca sotia de obicei are 2 servicii cel putin, unul cu carte de munca iar celalalt la domiciliu ca intretinatoare a locuintei si familiei.
este gresita ideea si conceptia de 50/50, de ce sa existe preconceptie cind legal nicaieri nu e scrisa?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Partajul dupa divort kta87 kta87 Dupa un divort, unde exista si un copil minor partajul cum se face?? Parintele care va ramane cu copilul va primi un procent mai mare la impartirea ... (vezi toată discuția)
Partajul si copilul jericho jericho Asi dorii o lamurire in ceea ce priveste partajarea bunurilor in cazul in care din casatorie a rezultat un copil. Ce ma intereseaza: ce influenta are asupra ... (vezi toată discuția)
Executarea silita mihaikkkkk mihaikkkkk daca in urma partajului reclamanta a obtinut jumatate din bunul imobil cifrat la 14000 EURO REPREZENTAND SULTA pe care eu as putea sa io dau reclamantei doar ... (vezi toată discuția)