avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 776 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Executare silita- debitor fara venituri
Discuție deschisă în Executare silită

Executare silita- debitor fara venituri

Buna seara! Dupa un proces de partaj dupa decesul sotului am de recuperat cheltuieli de judecata de la 3 parati, socrii si sora. In sentinta judecatoreasca si in incheierea exevutorului se precizeaza doar ca am de recuperat o suma cu titlul de cheltuieli de judecata de la parati si si sunt enumerati cu numele. S- a pornit o executare silita prin proprire, doar ca sora nu are venituri si bunuri( lucreaza la negru).Cum pot sa-mi recuperez restul de bani in aceste conditii ? Se poate pune proprire pe veniturile celorlalti doi parati care au pensii? Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Dapix , utilizator 22:43, 21 Aprilie 2017
La partaj fiecare are o cotă parte(dacă se confirmă că are), și fiecare care a pierdut trebuie să-și plătească cota lui parte și la cheltuieli de judecată.
Numai când este o acțiune cu pretenții în solidar, plătește unul care are și pentru restul care nu au de unde plăti.
Procesul de partaj nu cred că s-a judecat pe principiul solidarității`!
Scrie undeva în cuprinsul sentinței cuvântul "SOLIDAR" sau "în solidar"?!
Ultima modificare: Miercuri, 19 Aprilie 2017
Dapix, utilizator
Nu se precizeaza. Pe mine executorul nu m-a instiintat ca nu are venituri. Am aflat dupa un an prin depunerea de catre mine a unei cereri. Cat timp este valabila o excutare silita sau suma restanta se poate urmari pana cand este recuperata fara vreun termen? Multumesc pentru raspuns!
Creanța se prescrie în termen de 3 ani de la întreruperea executării de către executor.
Întrebați executorul dacă a renunțat sau nu a renunțat încă, să mai urmărească creanța
Nu a renuntat. Acum ea e in concediu de crestere a copilului. Trei ani de la inceputul executarii sau de la emiterea unui act de catre executor?Nu mi se pare normal termenul de trei ani, asa sa tot adunam datorii pe care sa nu le platim.O lungim trei ani si altii raman cu paguba.
popelena1 a scris:

Trei ani de la inceputul executarii sau de la emiterea unui act de catre executor?

3 ani care curg de la emiterea actului prin care executorul renunță la urmărirea bunurilor debitorului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Executare silita popelena1 popelena1 Buna ziua! In urma unui proces de partaj am de recuperat o suma de bani de la fostii socrii si cumnata. Am recuperat o parte din bani apeland la un executor in ... (vezi toată discuția)
Executare silita alunita_1 alunita_1 buna ziua,am o intrebare legata de executarea silita ,in urma cu cativa ani am luat 2 credite de nevoi personale fara garantii,am platit 2 ani timp in care nu ... (vezi toată discuția)
Executare silita cheltuieli de judecata ramona_gabriela ramona_gabriela Familia mea s-a confruntat cu urmatoarea situatie: 2 surori s-au constituit parte intr-un proces de partaj succesoral impotriva paratului CM; dupa cativa ani ... (vezi toată discuția)