avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 795 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Date personale client / urmarire GPS
Discuție deschisă în Executare silită

Date personale client / urmarire GPS

Buna ziua

Va propun atentiei o problema mai complexa. Eu in calitate de persoana juridica inchei un contract de inchiriere auto cu o persoana fizica/juridica. Masina are montat un sistem de urmarire GPS. Sunt obligata sa anunt chiriasul (sau sa-i cer acordul) de a folosi informatiile oferite de sistemul GPS? Trebuie sa inscriu acest lucru undeva?
Va intreb pentru ca cineva mi-a semnalat posibilitatea ca chiriasul, sa ma reclame ca-i folosesc datele personale sau ca atentez la viata sa privata.
Mentionez ca pe mine nu ma intereseaza localizarea lui decat in situatia in care dispare cu masina, sa stiu de unde o pot recupera.

Va multumesc
Cel mai recent răspuns: Iuliana Cermak , Avocat 15:57, 18 Septembrie 2009
Dupa pararea mea trebuie sa anuntati chiriasul, iar el, daca nu-i convine, poate sa nu incheie contractul de inchiriere. Aveti un interes legitim in montarea sistemului de urmarire GPS in masina.

Insa nu trebuie (si nici nu va sfatuiesc) sa spuneti unde este montat ...
Nu spunem unde este montat, bineinteles, insa sunt chiriasi care spun ca ei se simt urmariti si ca nu avem dreptul.
Florescu Madalina a scris:

Nu spunem unde este montat, bineinteles, insa sunt chiriasi care spun ca ei se simt urmariti si ca nu avem dreptul.

Poate ar trebui sa le explicati ca in calitate de proprietar al bunului, puteti sa dispuneti de acesta cum considerati de cuviinta.
Mai mult, ar trebui ca cei care inchiriaza acest bun sa semneze un acord prin care sa specifice faptul ca stiu ca supravegherea GPS se refera la bunul inchiriat si nicidecum la aspecte ce tin de viata lor privata...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Legalitate utilizare gps AlecsKira AlecsKira Buna ziua, Pe masina de serviciu pe care o conduc angajatorul a montat un echipament GPS. De aceea am cateva intrebari la care va rog mult sa-mi ... (vezi toată discuția)
Buna ziua , am și eu o nelămurire , am o masina de seriviciu ... frentiuionut@yahoo.com frentiuionut@yahoo.com Buna ziua , am și eu o nelămurire , am o masina de seriviciu cu GPS pe ea , directorul firmei , ma urmărește NON stop atât in timpul programului cât și ... (vezi toată discuția)
Cum pot afla daca persoana ce imi inchiriaza imobilul este proprietarul (si nu un alt chirias) ? andrej andrej Buna ziua, Conform articolului de pe avocat.net ( Contract închiriere 2019: Ce ar trebui să știe proprietarul și chiriașul ) , contractul este ... (vezi toată discuția)