avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 287 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Cum pot afla daca persoana ce imi inchiriaza imobilul ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Cum pot afla daca persoana ce imi inchiriaza imobilul este proprietarul (si nu un alt chirias) ?

Buna ziua,
Conform articolului de pe avocat.net ( Contract închiriere 2019: Ce ar trebui să știe proprietarul și chiriașul ) , contractul este reprezentat doar de un inscris sub semnatura privata (fara notar sau fisc). Cum pot afla eu ca persoana ce imi inchiriaza mie este exact Proprietarul si nu un alt chirias care doreste sa subinchirieze ? Initial m-am gandit ca poate face dovada cu buletinul, dar poate are mai multe imobile iar locatia lui este la alta adresa.
Am cum sa aflu daca persoana cu care inchei contractul este detinatorul imobilului fara a-i solicita sa vina cu actul imobilului in original?
Am gasit un contract tip de inchiriere pe net si pare ca poate fi semnat si de Mickey Mouse sau de vecinul de la alta scara cat nu exista o legalizare in acest sens.
Daca ma trezesc pe urma ca vine proprietarul real, care a fost plecat din tara si imi spune ca nu are cunostinta de faptul ca a fost subinchiriat imobilul si ca acest lucru s-a facut in mod abuziv ?
Ultima modificare: Marți, 6 August 2019
andrej, utilizator
Cel mai recent răspuns: Gabriel Klein Kiritescu , utilizator 23:51, 6 August 2019
Buna seara,
Cel ce inchiriaza trebuie sa va prezinte actul de proprietate.
Ce inseamna act sub semnatura privata ca act de proprietate?
Acel act nu are valoare juridica in fata altora.
Contractul de inchiriere se incheie fie la fisc, fie in fata unui avocat care da data certa sub semnatura lui si cu stampila lui fie a unui notar.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Notare contract de inchiriere in cartea funciara trandafir2 trandafir2 Buna seara, 1. Care este durata minima de inchiriere a unui imobil, pentru a fi posibila inscrierea in cartea funciara, conform NCC? 2. In plus, se poate ... (vezi toată discuția)
Cum inchei un contract de inchiriere si ce urmeaza ContSters115447 ContSters115447 am infiintat o firma si urmeaza sa inchiriez un spatiu comercial .Doresc sa stiu daca se incheie la notar ,unde se declara pe urma de mine ,asociat unic sau de ... (vezi toată discuția)
Inchiriere imobil marusca marusca Sint persoana fizica si doresc sa inchiriez un apartament. Ce avantaje/dezavantaje am daca inchei contractul sub semnatura privata intre mine si chirias sau ... (vezi toată discuția)