avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 482 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... divort
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

divort

buna ziua!
va retin atentia cu urmatoarea problema!
sunt casatorit si locuim impreuna cu tatal sotiei intr-un apartament care a fost donat de socru catre sotie cu clauza de uzufruct viager.
in cazul unui divort am ceva drepturi asupra apartamentului?
mentionez ca socru a vandut un apartament, pe care l-a achitat si cu bani primiti de la mine!dar nu am acte care sa dovedeasca aceasta!ce pot face?
va multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: Rodica Ciobanu , Avocat 17:22, 19 Septembrie 2009
Nu aveti nici un drept asupra apartamentului, deoarece sotia Dvs. l-a dobandit prin donatie, deci este un bun propriu a ei.

Din pacate, ceea ce nu puteti dovedi, nu exista in fata instantei.
Ultima modificare: Vineri, 18 Septembrie 2009
ContSters77883, utilizator
Nu puteti ataca actul de donatie neavand nici o calitate! Iar referitor la contributia privind achizitia apartamentului , neavand documente nu se poate proba!
Practic nu aveti nici un fel de drepturi asupra acelui apartament.
B-)
Actori incumbit probatio-cel ce face o afirmatie trebuie sa o si dovedeasca.;)
Apartamentul este bun propriu al sotiei dvs. deoarece a fost dobandit prin donatie,conform art. 31 lit. b C. fam.
Fiind o donatie exclusiv pe numele sotiei cu regret nu veti avea dreptul la acest imobil.Referitor la banii dati socrului d.-stra. , fiind un drept de creanta ce se prescrie in termen de 3 ani de la data imprumutului, legea va da posibilitatea de a intenta actiune impotriva socrului dar trebuie sa o faceti in termen defipt de lege, 3 ani si sa si demontrati ca i-ati dat acest imprumut.
gos a scris:

mentionez ca socru a vandut un apartament, pe care l-a achitat si cu bani primiti de la mine!dar nu am acte care sa dovedeasca aceasta!ce pot face?

Pai, daca socrul a vandut apartamentul nu trebuia sa incaseze bani? Pentru ce i-ati dat dvs bani?
Iar in situatia in care a cumparat un apartament cu ajutorul dvs, de ce nu locuieste in acel apartament si sta impreuna cu fiica lui si cu dvs?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Partaj divort 33krm 33krm In timpul casatoriei, tatal sotului si-a vandut apartamentul, si a dat banii soților sa-si contruiasca casa, in care a locuit si el pana la divortul lor, ... (vezi toată discuția)
Divort/partaj ioana_ro75 ioana_ro75 As avea inca o rugaminte la cei ce pot sa ma ajute cu niste sfaturi. Sora mea a fost casatorita si a adus pe lume 4 copii superbi. Acum mai multi ani eu i-am ... (vezi toată discuția)
Donatie Helena Rotaru Helena Rotaru Buna ziua,am cumparat o casa pe numele socrului meu urmand ca dupa trei ani(timp in care eu si sotul vom achita o alta casa cumparata cu rate la dezvoltator), ... (vezi toată discuția)