sunt angajat la locul actual de munce de 3 ani de zile, si am depus dosarul pentru programul Prima casa. In momentul de fata trebuie sa vina evaluatorul, eu aducand intre timp toate adeverintele si actele necesare dosarului.
intre timp, mi-am gasit alt loc de munca, intrebare mea mea este urmatoarea: imi va fi afectat in vreun fel dosarul, daca schimb locul de munca? mentionez ca inca nu am semnat noua oferta, iar daca as semna-o, ar urma perioda de preaviz de 20 de zile, urmand ca apoi sa incep noul job, fara discontinuitate.
Multe din documentele depuse la dosarul pentru Prima casa sunt obtinute de la locul de munca, iar evaluarea se va face si legat de acestea.
Schimband locul de munca, unele dintre documente pot fi depasite si ma refer la venituri in special.
Ratele pe care le veti plati ulterior se raporteaza la venitul real obtinut.
Va trebui sa depuneti documente actualizate la dosar daca va decideti sa schimbati locul de munca. Daca veniturile sunt mai mici pot exista dificultati la acceptarea dosarului pentru evaluare.
Multumesc pentru raspuns.
Mentionez cu eu am adus adeverintele de salariat si adev. de venit, acum astep evaluatorul. Oferta primita pentru noul job este semnificativ mai mare decat salariul actual.
si inca o precizare: firma (multinationala) s-a impartit la inceptutul anului in 2 entitati separate. practic, eu acum lucrez pentru una din acele firme, iar oferta este de la ce-a de-a 2-a entitate. doar ca este un contract nou..
Poate fi in avantajul dvs. daca veti depune documente obtinute de la noul loc de munca si ma refer la conditiile creditarii.
Daca evaluarea se face in perioada imediat urmatoare, in conditiile actuale, nu vad de ce nu ati intreba evaluatorul/ banca cum se schimba contractul daca plecati la un alt loc de munca.