avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 859 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... Carte de identitate
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

Carte de identitate

Buna ziua,

Ieri pe data de 19.04.2017, am solicitat reinnoirea cartii mele de identitate (cea pe care o am a expirat), si am depus toate documentele necesare.
Problema e ca nu pot merge ulterior sa o ridic (la data precizata de eliberare), deoarece nu voi fi in tara la data respectiva, si nici nu am timp sa eliberez procura pentru parintii mei ca sa o ridice.

Intrebarile mele sunt: se va intampla ceva cu noua mea carte de identitate? Va fi anulata sau ceva de acest gen? E vreo problema daca o voi ridica eu ulterior cand voi veni anul viitor in tara (cand voi avea concediu)?

Va multumesc anticipat:)
Cel mai recent răspuns: Justitiarul711 , utilizator 20:37, 20 Aprilie 2017
Buna seara,
Puteati sa solicitati procedura de urgenta si se rezolva.
Nu se intampla nimic dar nu puteti merge maine dimineata la un notar sa faceti imputernicire?
nu se anuleaza C.I.
Buna ziua,

Va multumesc mult pentru raspuns :) M-am linistit. Sincer, nu prea vreau acum sa ma complic cu procura. Oricum, pasaportul meu e valabil pana in Feb 2020 :)

Daca nu se anuleaza CI, atunci e perfect. O voi ridica anul viitor, cand voi veni in concediu de Paste, si daca trebuie sa platesc vreo amenda atunci o sa o platesc :)

Va salut cu respect.
Pentru eliberarea cartii de identitate nu exista procedura de urgenta. De regula in maxim 7 zile este gata.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Bună ziua, am rezervat o programare la consulatul din bonn-germania,pentru ... strazi1 strazi1 Bună ziua, Am rezervat o programare la consulatul din Bonn-Germania,pentru procură specială reînnoire Carte de Identitate,dat fiind că am examene in ... (vezi toată discuția)
Pasaport expirat si carte de identitate valabila pana in februarie 2014 nataliabeatrice1983 nataliabeatrice1983 buna seara!eu sunt rezidenta in italia din 2007.am pasaportul expirat din 2010 si cartea de identitate romaneasca imi expira peste 1 an in februarie.eu nu pot ... (vezi toată discuția)
Reinnoire carte de identitate - document temporar plecare in strainatate natalia1303 natalia1303 Buna ziua. Tatal meu este in Italia si va veni in Romania pentru reinnoirea cartii de identitate care expira in martie. As dori sa stiu daca ar putea face o ... (vezi toată discuția)