avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 962 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... Bună ziua, Am rezervat o programare la consulatul din ...
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

Bună ziua, Am rezervat o programare la consulatul din Bonn-Germania,pentru ...

Bună ziua,
Am rezervat o programare la consulatul din Bonn-Germania,pentru procură specială reînnoire Carte de Identitate,dat fiind că am examene in scris ,o să am nevoie de Cartea de Identitate.
-programarea am făcut-o online, telefonul de la consulat nu are ton,nu răspunde....
-am trimis E-mail Consulatului dar nu răspund nici pe E-mail..
Întrebarea mea este:



- Dat fiind aceste două situații ,voi putea primi o hârtie din partea Consulatului să pot susține examenele până primesc noua Carte de Identitate?
Risc sa rămân fără C.I. și implicit fără document de identificare, deoarece nu am pașaport.
Mă puteți ajuta cu un sfat , informație,vă rog frumos! Mulțumesc anticipat!

Cel mai recent răspuns: Justitiarul711 , utilizator 19:16, 10 Martie 2021
Daca nu a expirat cartea>dati o fuga acasa, depuneti actele pentru cartea de identitate noua, (acum nu intrati in carantina) , faceti o imputernicire la cineva care sa va ridice cartea cand va fii gata (adica peste 30 zile). Plecati a doua zi in Germania cu cartea care se presupune ca este inca valabila, dupa care o trimiteti imputernicitului pentru a se putea prezenta impreuna cu procura si actul sau de identitate sa va ridice noua carte de identitate.
Daca insa sunteti gata expirat nu va ramane decat sa asteptati pana va raspunde ambasada, deoarece daca veniti acasa nu veti mai pleca prea curand. Adeverinta de la ambasada nu primiti. Puteati solicita schimbarea actului de identitate cu 180 de zile inainte ca acesta sa expire.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Eliberare carte de identitate pypy32 pypy32 Buna ziua, locuiesc in Italia si mia expirat Cartea de Identitate de cateva luni si am fost nevoit sa ma duc in tara sa-l schimb, mentionez ca stau in Italia ... (vezi toată discuția)
Carte de identitate alex25121985 alex25121985 Buna ziua, Ieri pe data de 19.04.2017, am solicitat reinnoirea cartii mele de identitate (cea pe care o am a expirat), si am depus toate documentele ... (vezi toată discuția)
Reinoire buletin in londra andreazxt andreazxt Buna ziua, va adresez si eu o intrebare. Mi-a expirat buletinul de curand - se poate reinoi in Anglia? Daca da, unde trebuie sa ma duc si ce acte imi ... (vezi toată discuția)