Bună ziua,
Am rezervat o programare la consulatul din Bonn-Germania,pentru procură specială reînnoire Carte de Identitate,dat fiind că am examene in scris ,o să am nevoie de Cartea de Identitate.
-programarea am făcut-o online, telefonul de la consulat nu are ton,nu răspunde....
-am trimis E-mail Consulatului dar nu răspund nici pe E-mail..
Întrebarea mea este:
- Dat fiind aceste două situații ,voi putea primi o hârtie din partea Consulatului să pot susține examenele până primesc noua Carte de Identitate?
Risc sa rămân fără C.I. și implicit fără document de identificare, deoarece nu am pașaport.
Mă puteți ajuta cu un sfat , informație,vă rog frumos! Mulțumesc anticipat!
Daca nu a expirat cartea>dati o fuga acasa, depuneti actele pentru cartea de identitate noua, (acum nu intrati in carantina) , faceti o imputernicire la cineva care sa va ridice cartea cand va fii gata (adica peste 30 zile). Plecati a doua zi in Germania cu cartea care se presupune ca este inca valabila, dupa care o trimiteti imputernicitului pentru a se putea prezenta impreuna cu procura si actul sau de identitate sa va ridice noua carte de identitate.
Daca insa sunteti gata expirat nu va ramane decat sa asteptati pana va raspunde ambasada, deoarece daca veniti acasa nu veti mai pleca prea curand. Adeverinta de la ambasada nu primiti. Puteati solicita schimbarea actului de identitate cu 180 de zile inainte ca acesta sa expire.