Salut tuturor.Nu o sa incep cu problemele prin care trece o persoana pentru a-si recupera prejudiciul in romania,pentru ca e o gluma deja.X-(,dar ma adresez totusi cu niste intrebari pentru persoane mai calificate.
1)Am pe rol o executare unde s-a pus sechestru pe niste parti sociale la 2 firme,active.
Eu m-am uitat pe listafirme,apare ca firma e activa dar nu mai vad rezultate dupa 2013(anul in care a inceput executarea)si stiu ca indiferent daca firma este pe 0 ar trebui sa apara si in anii urmatori desfasurarea.
2)Cum se desfasoara cu retinerea in cazul acesta,consider ca se ia capitalul social ,dar la societati mici in general capitalul e 200,deci...slabe sanse,apoi ar mai fii profitul firmei daca nu ma insel,si cum se face verificarea si calculul.
3)Cum aflu cat valoreaza partile sociale ale firmei,am vorbit cu executorul,si fiind o persoana foarte de treaba a spus ca nu e treaba lui cu partile sociale si sa caut pe situl ministerului finantelor.
Executorul a precizat ca sunt 20parti sociale la firma x si 10 la firma y,Din verificari e asociat unic.,firmele au fost pe profit in 2013,dupa nu mai apar rezultatele.
Va multumesc foarte mult!
Nu stiu ce tangenta ati avut dvs cu firmele insa este foarte posibil ca firmele alea sa valoreze doi bani (si nu neaparat de aur, ca in Punguta cu doi bani).
1) Chestiunea cu rezultatele publicate este irelevanta (nu este ca in filme sa ne luam dupa indicatori), pentru ca trebuie dispusa o expertiza pentru a afla cat si ce valoreaza intr-o firma.
2) Se sechestreaza partile de interes, se notifica ONRCul, se face mentiunea, iar intrarea si valorificarea este cu cantec pentru ca firmele de persoane au caracter intuit personae, adica intre cei care se cunosc si exista relatii mai "personale" si este greu de presupus ca cineva o sa colaboreze cu dvs. (exceptand daca firma este pe actiuni)
3) V-am spus cum aflati, prin expertiza. Altfel valoarea nominala, asa cum ati vazut si dvs este 10 lei bucata, adica 10 tigari cu filtru.
Chestia asta cu executarea silita a partilor sociale este mai mult o sperietoare pentru debitor si mai putin o cale eficienta de recuperare a dreptului de creanta pentru creditor. Dpmdv zero.
Trebuie sa distingem dupa cum strainatate inseamna Uniunea Europeana sau in afara ei.
Daca vorbim despre UE, exista norme care reglementeaza expres situatia dvs, respectiv Regulamentul UE 1215/2012 si Regulamentul 44/2001 (care desi este abrogat in prezent se mai aplica inca pentru anumite raporturi juridice).
Daca vorbim despre in afara UE, se aplica normele de drept international privat, impreuna cu tratatele internationale la care Romania este parte (numai daca este parte).
Si intr-un caz si in celalalt, chestiunea nu este simpla, si depinde bineinteles de cuantumul sumei si de interesul creditorului (dvs) in a face demersurile complicate in vederea recuperarii.
Stingere pierdere
loredana.m
Buna,
imi poate spune cineva in cazul in care firma a inregistrat pierdere in anii precedenti, daca pot stinge aceasta pierdere din aportul administratorului? ... (vezi toată discuția)