avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 502 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Uzucapiune sau obligarea prefectului ?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Uzucapiune sau obligarea prefectului ?

In urma cu 2 ani am mostenit un imobil pe cale testamentara. Terenul aferent imobilului figureaza la primarie ca find in propietatea statului preluat cu ocazia sistematizarii. Am cautat in arhive decizia de preluare dar nu am gasit_o,ceeace ma face sa cred card nici nu a fost emisa,pe cale de consecinta vad o preluare abuziva odata CE nu exista niciun act administrativ in acest sens.

As putea promova o actiune privind uzucapiune, sau obligarea prefectului?
Cel mai recent răspuns: Antik , utilizator 21:21, 21 Aprilie 2017
~ Conținut șters la cerere ~
Multumesc, '' auzisem pe la colturi'' ca legea fondului funciar 18/1991 nu prea se mai aplica ,sau se aplica destul de greoi, din aceasta cauza ma gandeam la uzucapiune.

Eu cred ca respecta conditiile pentru intervenirea uzucapiunii de vreme ce nimeni nu ne-a tulburat /revendicat nici pe mine si nici pe ceilanti posesori anteriori, si niciun act administrativ sau de alta natura nu exista in acest sens .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Revendicare, uzucapiune ioana_comsa213 ioana_comsa213 1. In perioada 1952-1959, X figureaza in evid. fiscale ca platitor de impozite ptr. constr si teren in supraf de 400 mp, in Bucuresti. str. ... sect. 3; La ... (vezi toată discuția)
Succesiune sau uzucapiune de 30 de ani? calinbubu2004 calinbubu2004 buna...am si eu o problema mare...avem o casa la tara...dar nu avem act de propietate pe teren si pe casa.casa este a strabunicii lui mama. de dansa nu stim ... (vezi toată discuția)
Cum se obtine un titlu de proprietate asupra unei case vechi? anca.patri anca.patri situatia de fapt: sotul+sotia+copii locuiesc in casa parintilor decedati ai sotului.Casa e veche de prin 1955. Acestia au aflat dupa decesul celor doi ca, de ... (vezi toată discuția)