avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 979 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Divort si custodia copilului
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Divort si custodia copilului

Buna ziua,ma confrunt cu o situatie desul de delicata daca aveti bunavointa de a -mi citii postarea si in acelasi timp de a ma ajuta.Locuiesc si muncesc in Italia de aproximativ 5,cu acte.In urma cu 2 ani m am casatorit cu o italianca si am decis sa facem un copil.In tot acest timp ne-am achizitionat in rate un apartament,toate bune si frumoase pana cand a intervenit un alt barbat in viata sotiei mele.S a indragostit nebuneste si m am pomenit cu el in noua noastra casa fara ca eu sa stiu sau sa fiu intrebat daca sunt de acord.Mi a spus ca divorteaza si vrea si copilul plus pensie de intretinere.Eu vreau sa divortez si sa iau copilul ,ea nefiind in stare sa il intretina.Am un salariu de 2000 iar ea abia ajunge la 550.Locuiesc la parintii ei momentan fiindca sunt oameni si au acceptat situatia in care ma aflu.Intentionez sa ma mut cu chirie fiind ca serviciul imi da posibilitatea sa o fac si in acest caz nu voi mai platii ratele la apartamentul luat impreuna.Ea daca vine banca si o evacueaza ramane pe drumuri deoarece nu se intelege deloc cu familia si acestia au renuntat la ea definitiv fiindu-le rusine cu ce au la usa.Cum sa procedez si ce sanse am in acest caz sa ramana copilul la mine?.Se poate judeca si cu o lege din Romania eu fiind cetatean roman?Mentionez ca nu am inca cetatenia Italiana.Ideea este ca vreau copilul ea fiind vinovata de toata tevatura si avand multe probe video si audio impotriva ei.Va multumesc si astept raspunsurile voastre.
Cel mai recent răspuns: AV. GABRIELA GERBER , Avocat 19:04, 21 Aprilie 2017
Copil născut în Italia, soţie italiancă, căsătorie în Italia...Apelaţi la un avocat de acolo, instanţa italiană e competentă.
Informati-va in legatura cu drepturile pe care le aveti si cu modalitatea de a exercita autoritatea pparinteasca conform legislatiei italiene, caci acolo va veti judeca si aceea este legea care se va aplica si nu cea romana.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Custodie copil cu mama romanca ,tata italian Meuta Georgeta Meuta Georgeta Fiica mea este in italia si sta cu copilul ei care e nascut acolo si este recunoscut de tata. Fiica mea vrea sa ceara custodia unde este mai bine din punct de ... (vezi toată discuția)
Mostenire sau act vanzare cumparare alinared alinared Sunt unicul copil din prima casatorie a mamei. In a doua casatorie mama a nascut un copil, o sora. mama si sotul ei au cumparat in timpul casatoriei un ... (vezi toată discuția)
Divort de cetatean strain teddygirl teddygirl Prietenul meu s-a casatorit acum doi ani cu o femeie de alta cetatenie, aici in Romania. In urma cu o jumatate de an s-au despartit, dar nu au divortat legal ... (vezi toată discuția)