avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 515 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Plangere purtare abuziva
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei penale - reguli, acte, termene, căi de atac

Plangere purtare abuziva

In luna noiembrie 2016,un functionar public angajat al Politiei Locale a adresat expresii jignitoare,cuvinte vulgare si injuraturi cu conotatii sexuale la adresa unei colege,tot functionar public,aceasta neaflandu-se de fata in momentul respectiv.Fapta respectiva a acestui functionar publica s-ar incadra la infractiunea de purtare abuziva conform art.296 alin 1 din Noul cod penal.Ambii functionari publici se aflau in timpul serviciului.Intrebarea pe care vreau sa o adresez este in cat timp de la comiterea faptei se poate depune plangere impotriva functionarului public incrimnat in aceasta cauza?
Cel mai recent răspuns: cameliapad , utilizator 09:39, 26 Aprilie 2017
Din declaratiile colegilor care au asistat la acest lucru si erau prezenti in acel moment si nu au fost putini.Mai ales ca asemenea jigniri dar fara expresii vulgar si injuraturi i-au mai fost adresate persoanei respective si cu alta ocazie.
Fiind vorba de Politie, institutie in care exista un ,,lant de comanda" foarte clar stabilit, eu as incepe prin a sesiza superiorii. Daca cei directi nu iau masuri se poate merge din ce in ce mai sus pe ,,lant".Nu din alte motive, ci doar pentru ca e posibil sa obtineti o ,,pedepsire" mult mai rapida a vinovatului, iar colegii care poate ezita sa devina martori in justitie vor avea mai multa tragere de inima in a vorbi cu superiorii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum probez infractiunea de amenintare daca a fost facuta pe telefon sau mesenger? paraschivrares paraschivrares Am avut o conversatie pe mesenger cu un fost prieten am ajuns sa ne injuram fara expresii de genu te omor , te caut ,ai grija,etc.Cearta a continuat la telefon ... (vezi toată discuția)
Inscris fals in proces verbal de contraventie addm addm ajutor situatie: Recent un prieten a avut o altercatie verbala cu 2 agenti comunitari (pe motiv ca nu-si fac treaba, ceea ce i-a deranjat), urmare: agentii ... (vezi toată discuția)
Injurii la locul de munca yanachis yanachis Va rog sa-mi spuneti daca, unei persoane i se aduc injurii la locul de munca, cu martori, aceasta poate depune plangere penala? Va multumesc! (vezi toată discuția)