avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1092 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Firma cu 2 asociati - executare
Discuție deschisă în Executare silită

Firma cu 2 asociati - executare

Buna seara,
Presupunem urmatoare situatie:
O firma cu 2 asociati (SRL), administratorul avand 95% iar celalalt asociat 5%.
Se face un credit cu ipoteca pe firma, bunul ipotecat fiind proprietatea administratorului creditul fiind semnat de ambii asociati. Intre timp nu sau mai platit ratele si se va ajunge la executarea silita.
Intrebare: Dupa executarea silita daca nu se recupereaza toata suma din vanzarea imobilului banca se poate indrepta catre asociatul care are partea de 5%? Ce se poate intampla?
Cel mai recent răspuns: Boncu Constantin , Avocat 22:25, 18 Septembrie 2009
Buna seara,

asociatii sunt protejati; de aceea firma se numeste "cu raspundere limitata" si este larg utilizata de majoritatea oamenilor de afaceri;
In mod normal, nu se pune problema ca datoriile societatii sa fie acoperite din patrimoniul asociatilor;

Avocat Boncu

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Srl cu datorii la anaf, credite ipotecare pe societate andslr andslr Buna ziua, Date: Un SRL a ramas fara activitate si a acumulat datorii de ~45.000RON la ANAF. Pe acest SRL exista un credit cu garantie ipotecara de ... (vezi toată discuția)
Dupa executare silita/imobil /credit persoana juridica,se poate alta executare silita/pers. fizica. ce se poate face ? CRM2013 CRM2013 Buna ziua , am nevoie de ajutorul dvs ,am o nelamurire intr-o executare mai complicata. Situatie : In urma cu niste ani , sotul , asociat in cadrul unei ... (vezi toată discuția)
Executare asociati in firma cosminelvali cosminelvali Buna seara, Sunt asociat intr-un SRL cu inca o persoana. Eu detin un procent de 5%. Sunt implicat decat in acte dar in afacerea in sine nu. Administratorul ... (vezi toată discuția)