avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 617 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Plecare minor din tara
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Plecare minor din tara

Buna seara!Am si eu o nelamurire in legatura cu scoaterea unui minor din tara.Situatia este urmatoarea:baiatul are 15 ani,tatal ii plateste pensie alimentara,insa de 7 ani nu s-a mai interesat deloc de copil,pensia fiind trimisa automat din veniturile lui.Am avut proces cu el pentru stabilirea paternitatii chiar la nasterea copilului.Atunci s-a schimbat certificatul copilului,iar el a cerut doar program de vizita.Ideea e ca nu am o hotarare doar pt incredintarea copilului,deci nu pot pleca conform legii.Ar mai fii posibilitatea sa il rog sa imi dea procura,insa relatiile dintre noi nu s-au terminat foarte bine.Ce altceva as mai putea face?Auzisem ceva de genul ca daca minorul are 16 ani poate cere scoaterea de sub tutela?V-as fii foarte recunoscatoare daca m-ati putea ajuta cu un sfat!
Cel mai recent răspuns: andy_17 , utilizator 17:44, 22 Aprilie 2017
Buna seara,
Puteti, daca refuza sa va drea inscrisul de la notar privind aprobarea de a iesi cu minorul din tara, sa formulati o cerere in instanta pentru ca sentinta pronuntata sa substituie acea aprobare.
Buna ziua!Imi puteti da mai multe detalii?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Divort&minor Carla38 Carla38 Suntem in plin divort- sotul a intentat divortul. Sotia a locuit si muncit in strainatate de aproape 5 ani, unde si-a cunoscut si sotul. Copilul este nascut in ... (vezi toată discuția)
Imi poate lua copilul? angell angell am un copil de 11 luni cu un barbat casatorit.acesta nu a recunoscut copilul si nu l-a vazut decat de cateva ori pana in prezent, insa acum s -a hotarat sa ... (vezi toată discuția)
Renuntare paternitate tzicsor tzicsor Buna ziua, am o intrebare legata de renuntarea la paternitate. Pe scurt: sotii sunt divortati de 5 ani, minorul ( o fetita acum in varsta de 15 ani ) a fost ... (vezi toată discuția)