Buna seara!Am si eu o nelamurire in legatura cu scoaterea unui minor din tara.Situatia este urmatoarea:baiatul are 15 ani,tatal ii plateste pensie alimentara,insa de 7 ani nu s-a mai interesat deloc de copil,pensia fiind trimisa automat din veniturile lui.Am avut proces cu el pentru stabilirea paternitatii chiar la nasterea copilului.Atunci s-a schimbat certificatul copilului,iar el a cerut doar program de vizita.Ideea e ca nu am o hotarare doar pt incredintarea copilului,deci nu pot pleca conform legii.Ar mai fii posibilitatea sa il rog sa imi dea procura,insa relatiile dintre noi nu s-au terminat foarte bine.Ce altceva as mai putea face?Auzisem ceva de genul ca daca minorul are 16 ani poate cere scoaterea de sub tutela?V-as fii foarte recunoscatoare daca m-ati putea ajuta cu un sfat!
Buna seara,
Puteti, daca refuza sa va drea inscrisul de la notar privind aprobarea de a iesi cu minorul din tara, sa formulati o cerere in instanta pentru ca sentinta pronuntata sa substituie acea aprobare.
Divort&minor
Carla38
Suntem in plin divort- sotul a intentat divortul. Sotia a locuit si muncit in strainatate de aproape 5 ani, unde si-a cunoscut si sotul. Copilul este nascut in ... (vezi toată discuția)
Renuntare paternitate
tzicsor
Buna ziua, am o intrebare legata de renuntarea la paternitate. Pe scurt: sotii sunt divortati de 5 ani, minorul ( o fetita acum in varsta de 15 ani ) a fost ... (vezi toată discuția)